Warmtepanelen

 

Infraroodverwarming plafond gerealiseerd in een woonhuis

In het kort

Warmtepanelen worden ook wel verwarmingspanelen of infrarood warmtepanelen genoemd. Waar de radiator zoveel mogelijk lucht opwarmt, wekt een warmtepaneel juist lange golf infrarode straling op. Hoe kan dat? De omzetting van energie, of beter gezegd de verdeling hiervan, maakt hier het verschil. Daarnaast is het materiaal waaruit het warmtepaneel bestaat erg belangrijk. Is dit niet van hoogwaardige kwaliteit? Dan zal het stralingscomponent inefficiënt werken waardoor een comfortabel binnenklimaat moeilijk gecreëerd kan worden.

Warmtepanelen, zo werkt het

Het principe van hoe een verwarmingspaneel werkt, is stiekem al bij iedereen bekend. We hebben er namelijk dagelijks mee te maken! Warmtepanelen werken volgens de manier waarop de zon de aarde verwarmt.

De 3 warmtetypen

Dat de aarde warm wordt door de zon komt doordat de zon korte golf infrarode straling richting de aarde stuurt. Deze straling bevat energie en wanneer deze energie de aardbodem raakt, wordt het omgezet in warmte. Als je met je hand de aardbodem zou aanraken en de warmte voelt, dan spreken we van conductie. Er is dan sprake van directe warmtegeleiding tussen 2 materialen of objecten.

Wanneer een materiaal of object warmer wordt dan de lucht om zich heen, dan verliest deze zijn warmte aan de lucht. Dit noemen we ook wel convectie. Je kan dit zien op een hete zomerse dag als het windstil is. Als je goed kijkt, zie je boven het asfalt dan de lucht trillen. Een mooi moment wat vaak wordt gefotografeerd!

Straling, hiervoor al even besproken, is dus het verwarmen van massa zonder invloed van lucht of andere tussenstoffen. Je ziet het niet, het is niet schadelijk maar voelt het wel.

Iedere verwarmingsoplossing of het nou een vloerverwarming, radiator of een infrarood warmtepaneel is, wekt deze 3 warmtetypen op. Dit doen ze alleen in verschillende verhoudingen en dat maakt nu juist het verschil!

 

Warmtepanelen in huis: comfortabel, energiezuinig en duurzaam

Je comfort wordt bepaald door 5 factoren: luchttemperatuur, stralingsfactor, luchtcirculatie, luchtvochtigheid en de persoon. Je kan je voorstellen dat wanneer je op een hete zomerse dag in de zon zit, het al snel te warm krijgt. Wanneer je in de schaduw zal gaan zitten, is het dan waarschijnlijk comfortabeler. Wanneer je op een koude zonnige dag uit de wind in de zon zou gaan zitten, dan ervaar je het als comfortabel. Ga je in de schaduw zitten, dan is dit waarschijnlijk te koud. Het is dus belangrijk dat een warmtepaneel zo is ontwikkeld, dat na installatie deze factoren optimaal in balans zijn.

Voordelen van infrarood warmtepanelen

Altijd en overal comfortabele warmte
Energiezuinig
Lage piekbelasting

Warmtepanelen plafond

Onze warmtepanelen hebben een stralingsbereik van 160 graden en stralen ongeveer 3,5 meter om zich heen. Om dit optimaal te benutten is het plafond bij uitstek de beste plek om een paneel te installeren. Daarnaast bespaar je met het plaatsen van infrarood warmtepanelen aan het plafond direct aanzienlijk veel ruimte in huis.

infraroodpaneel plafond

Warmtepanelen met thermostaat

Wanneer je ons systeem gebruikt als hoofdverwarmingssysteem, dan wil je natuurlijk in huis niet het gevoel hebben dat je in de zon of in de schaduw zit. Hier wil je juist gelijkmatig comfort niveau ervaren. We hebben er dan ook voor gezorgd dat ons systeem altijd op de juiste manier wordt samengesteld door middel van het type paneel en de posities van de panelen. Hiernaast is het erg belangrijk dat het systeem op een slimme manier wordt aangestuurd. Elke ruimte in huis krijgt daarom een eigen slimme thermostaat. Deze thermostaat meet de luchttemperatuur in de ruimte, en zorgt er ook voor dat de panelen altijd straling blijven afgeven. Hierdoor krijg je dus een mooie balans tussen luchttemperatuur en stralingscomponent. De thermostaat kan je handmatig bedienen of via een app op je telefoon.

De infrarood panelen zijn eenvoudig te besturen via een mobiele applicatie

Warmtepanelen als bijverwarming

Kies je voor bijverwarming? Dan is het niet handig om 2 thermostaten in dezelfde ruimte te plaatsen. Deze gaan altijd tegen elkaar in werken. Het is natuurlijk wel fijn om je comfort niveau zelf te kunnen bepalen. Dit kan door middel van het instellen van de temperatuur van het paneel zelf, via de app op je telefoon.

De infrarood verwarming van greeniuz

Bij onze infrarood warmtepanelen wordt er 99% omgezet in warmte. Van deze 99% wordt er altijd een bepaald percentage verdeeld over de 3 warmtetypen. Door deze combinatie ontstaat er in iedere ruimte een gelijkmatige en aangename luchttemperatuur.

Het greeniuz infrarood paneel in verschillende afmetingen

Voor elke ruimte een geschikt paneel!

Overstappen naar infrarood?

Onze adviseurs vertellen je graag meer over de mogelijkheden voor bij jou thuis, op kantoor of een ander project.

Gratis adviesgesprek
Klanten
beoordelen
ons met een
9.9

Van slaapkamer tot badkamer en van eetkamer tot woonkamer. je ziet onze panelen in iedere ruimte in huis

Onze warmtepanelen vormen samen een compleet en geavanceerd home heating system. Voor iedere ruimte hebben we een passende verwarmingsoplossing. Deze klanten gingen je al voor!

we schakelen over naar zakelijke content...