Infrarood verwarming

Infraroodverwarming plafond gerealiseerd in een woonhuis

In het kort

Infrarood is niet zichtbaar. Infrarood betekent eigenlijk ook ‘nabij rood’ of ‘onder rood’. Onze zon zendt korte golf infrarode straling richting de aarde. Wanneer deze korte golf de aarde raakt, zal het aardoppervlak opwarmen. Hierdoor wordt dan ook de lucht opgewarmd. Benieuwd hoe dit verder werkt? Bekijk dan de video.

Sjoerd legt het uit in 1 minuut!

Hoe werkt infrarood verwarming?

De zon zendt korte golf infrarode straling richting de aarde met de snelheid van het licht. Onder dit spectrum vallen radiogolven, microgolven, infrarood, het zichtbare licht, UV, röntgen en gammastraling.

Infrarood betekent “onder het rood” of “nabij rood” omdat de frequentie van infrarood straling net iets lager licht dan die van het zichtbare rode licht.

Het infrarode spectrum kan je onderverdelen in:

  • Korte golf
  • Midden golf
  • Lange golf

De korte golf infrarode straling doet er ongeveer 8 minuten over om de aarde te bereiken. In deze tijd gebeurt er helemaal niks, omdat er geen massa in de ruimte is.

Eenmaal de aarde bereikt, worden de korte golf omzet naar lange-golf infrarode straling. Deze straling komt in contact met alles dat je om je heen ziet. Bijvoorbeeld de grassprietjes, de eettafel waar je misschien aan zit en ook het menselijk lichaam. Deze straling is voelbaar als warmte.

Dit is dezelfde infrarood straling die warmtepanelen uitstralen en zijn dus niet schadelijk voor mens en dier.

Meer over hoe dit werkt

Voordelen infrarood verwarming

We hebben de voordelen hier voor je op een rijtje gezet.

100%
Volledig elektrisch
Lage piekbelasting
Altijd en overal comfortabele warmte

Kosten infrarood verwarming

In vergelijking met andere verwarmingsoplossingen is infrarood verwarming een betaalbaar alternatief. De isolatiewaardes, het type glas en de grootte van de woning zijn belangrijke factoren om de totaalprijs te bepalen. Hoe beter je huis geïsoleerd is, des te minder warmtepanelen je nodig hebt en hoe lager de aanschafkosten zullen zijn.

Nadelen infrarood verwarming

Net zoals bij andere verwarmingsoplossingen heeft ook infrarood verwarming beperkingen. We hebben ze hier voor je op een rijtje gezet.

Is jouw woning geschikt?

Onze adviseurs vertellen je graag over de mogelijkheden.

De infrarood verwarming van greeniuz

Met greeniuz als hoofdverwarmingssysteem verwarm je 100% elektrisch je huis comfortabel. Zo kan je gelijk van het gas af! Het complete systeem bestaat uit 5 type warmtepanelen met een slimme aansturing. Hiermee creëren wij voor elke situatie een geschikte combinatie zodat jij comfortabel en efficiënt je woning kunt verwarmen.

Het greeniuz infrarood paneel in verschillende afmetingen

Voor elke ruimte een geschikt paneel!

Van slaapkamer tot badkamer en van eetkamer tot woonkamer.
Je ziet onze panelen in iedere ruimte in huis

Onze warmtepanelen vormen samen een compleet en geavanceerd home heating system. Voor iedere ruimte hebben we een passende verwarmingsoplossing. Deze klanten gingen je al voor!

we schakelen over naar zakelijke content...