Woningcorporatie

Verduurzamen met infrarood

De laatste jaren kiezen steeds meer woningcorporaties voor een infrarood verwarmingssysteem als moderne en efficiënte verwarmingsoplossing voor hun panden. De panelen bieden een scala aan voordelen, van lagere energiekosten tot meer comfort voor huurders.

Voordelen voor woningcorporaties

Infrarood verwarmingspanelen bieden een reeks voordelen voor woningcorporaties, waaronder individuele controle, lagere onderhoudskosten, minder energieverbruik en een grotere tevredenheid bij de huurders.

Total Cost of Ownership (TCO)

Het greeniuz home heating system heeft de meest energiezuinige warmtepanelen van Nederland: ze verbruiken tot 30% minder energie dan traditionele verwarmingssystemen. Ook de total cost of ownership (TCO) is laag door geen onderhoud, de lage initiële investering en minimale impact op het bestaande elektriciteitsvoorziening. Op termijn kan dit leiden tot aanzienlijke kostenbesparingen voor jou als woningcorporatie.

Bespaar op onderhoud

Infrarood verwarmingspanelen vereisen ook minimaal onderhoud, omdat er geen bewegende delen gerepareerd of vervangen hoeven te worden. Dit vertaalt zich in lagere onderhoudskosten na verloop van tijd.

Lage initiële kosten & snelle installatie

De lage initiële kosten maken het mogelijk om snel en efficiënt over te stappen op deze energiezuinige en duurzame verwarmingsoptie. Bovendien zijn er vaak geen (grote) aanpassingen nodig aan de bestaande elektriciteitsvoorziening, wat betekent dat het installatieproces snel en eenvoudig kan verlopen.

Met infrarood verwarming kunnen woningcorporaties op de lange termijn kosten besparen en tegelijkertijd bijdragen aan een groenere toekomst.

Overstappen naar infrarood?

Pieter beantwoordt graag al je vragen en geeft je advies over hoe je aan de slag kunt gaan.

Contact
Klanten
beoordelen
ons met een
9.1

Wij werken samen met

Praktijkvoorbeelden

Verschillende woningcorporaties hebben al met succes infrarood verwarmingspanelen geïmplementeerd en zien verbeteringen in het comfort van de huurders en de energie-efficiëntie.

Individuele controle

Met individuele controle kunnen huurders de temperatuur van hun eenheid aanpassen aan hun persoonlijke voorkeur, zonder de rest van het gebouw te beïnvloeden. Dit kan leiden tot minder klachten en een hogere huurderstevredenheid.

Infrarood verwarmen, doe je met greeniuz

Bij greeniuz begrijpen we dat het kiezen van de juiste leverancier een zorgvuldige afweging van meerdere factoren inhoudt, waaronder productkwaliteit, garantie, klantenservice en (indien gewenst) installatie-ondersteuning.

In samenwerking met de TUe (Technische Universiteit Eindhoven) hebben we een warmteverlies-berekening ontwikkeld, zodat we nauwkeurig advies kunnen geven over het benodigde wattage en de positionering voor het beste rendement.

Het greeniuz infrarood paneel in verschillende afmetingen

Voor elke ruimte een geschikt paneel!

FAQ

Hier volgen enkele veelgestelde vragen en antwoorden over infrarood verwarmingspanelen voor woningcorporaties.

Staat je vraag er niet tussen? Bekijk dan alle FAQ’s of neem contact met ons op.

Is het mogelijk om met infrarood verwarming een energielabel A te krijgen voor de woning?

Ja, het is mogelijk om met infrarood verwarming een energielabel A te krijgen voor een woning, afhankelijk van andere factoren zoals isolatie, ventilatie, en andere energiebesparende maatregelen. Infrarood verwarming is een zeer efficiënte manier van verwarmen en kan helpen de energierekening te verlagen. Wanneer het wordt gecombineerd met andere energiebesparende maatregelen, kan het een belangrijke bijdrage leveren aan het verbeteren van de energie-efficiëntie van een woning. Het is echter belangrijk om te benadrukken dat infraroodverwarming slechts één aspect is van een breder energiebesparend plan en dat de totale energie-efficiëntie van een woning afhangt van vele factoren.

Is het verzwaren van de elektriciteitsaansluiting nodig?

Een verzwaarde elektriciteitsaansluiting is meestal niet nodig voor infrarood verwarming. Infrarood panelen hebben over het algemeen een lager wattage dan traditionele verwarmingssystemen en zijn dus geschikt voor normale huishoudelijke stroomaansluitingen. Het is echter altijd verstandig om de specificaties van de infrarood panelen te controleren en de hulp van een elektricien in te schakelen om te bepalen of de huidige elektriciteitsaansluiting voldoende is voor het gewenste aantal panelen.

Waar kan ik terecht voor vragen na levering of installatie van het greeniuz home heating system?

Voor technische vraagstukken adviseren wij je om een e-mail te sturen naar support@greeniuz.nl. Onze technische specialisten zullen je vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden en je voorzien van de juiste ondersteuning.

we schakelen over naar zakelijke content...