Adviesbureau

Verduurzamen met infrarood

Als adviesbureau in duurzaamheid ben je altijd op zoek naar innovatieve en energie-efficiënte oplossingen om de milieu-impact van jouw klanten te verminderen. Infrarood verwarmingspanelen zijn een geweldige optie om zowel comfort als duurzaamheid in gebouwen te bereiken.

Hoe infrarood panelen werken

Infrarood panelen werken door middel van stralingswarmte. Ze bevatten een element dat elektriciteit omzet in infraroodstraling, die op zijn beurt warmte afgeeft aan de omgeving. Deze stralingswarmte wordt opgenomen door de objecten en mensen in de ruimte, waardoor zij opwarmen.

In tegenstelling tot traditionele verwarmingssystemen, die lucht verwarmen en deze via ventilatieopeningen in de ruimte verspreiden, werken infrarood panelen rechtstreeks op de objecten en mensen in de ruimte. Dit zorgt voor een efficiëntere verwarming, omdat er minder energie nodig is om de ruimte op te warmen en de warmte langer behouden blijft. Bovendien is het comfortniveau hoger, omdat de warmte gelijkmatiger wordt verdeeld.

Milieuvriendelijk

Infraroodpanelen zijn een duurzame verwarmingsoplossing die de CO2-voetprint van gebouwen kan helpen verminderen. Ze zijn zeer energie-efficiënt, omdat ze alleen de objecten en mensen in de ruimte verwarmen, in plaats van energie te verspillen aan het verwarmen van de lucht.

Infraroodpanelen werken ook goed samen met (hernieuwbare) energiebronnen, zoals zonnepanelen of warmtepompen, wat de impact op het milieu van het gebouw verder kan verminderen.

Kostenbesparing

Warmtepanelen zijn over het algemeen goedkoper in aanschaf en installatie dan traditionele verwarmingssystemen. Bovendien verbruiken ze minder energie, wat kan leiden tot lagere energierekeningen voor klanten.

Voordelen voor gebruikers van het gebouw

Infraroodpanelen zijn niet alleen milieuvriendelijk, maar bieden ook verschillende voordelen voor het comfort en het welzijn van de bewoners van het gebouw. Ze zorgen voor een aangename en constante warmte, zonder het lawaai of de tocht van traditionele verwarmingssystemen. Infraroodpanelen verminderen ook het risico op schimmelgroei, omdat ze geen vocht produceren, en kunnen de luchtkwaliteit verbeteren door de circulatie van stof en allergenen te verminderen.

Infraroodpanelen integreren in jouw project?

Als adviesbureau willen wij jou volledig ontzorgen bij het integreren van infraroodpanelen in jouw projecten. Wij kunnen je bijstaan bij de planning en installatie van ons systeem, zodat jij je kunt focussen op de kern van jouw project.

Contact
Klanten
beoordelen
ons met een
9.1

Wij werken samen met

Flexibiliteit & comfort

Warmtepanelen bieden meer flexibiliteit en comfort dan traditionele verwarmingssystemen, omdat ze gemakkelijker kunnen worden geïnstalleerd en individueel kunnen worden aangestuurd. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn voor klanten die hun verwarming willen regelen op basis van de specifieke behoeften van verschillende kamers in hun huis of kantoor.

Infrarood verwarmen, doe je met greeniuz

Onze infrarood verwarmingspanelen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en wattages, waardoor je altijd de juiste oplossing kunt samenstellen. Bovendien bieden we een gratis warmteverliesberekening om de initiële investering, het geïnstalleerde vermogen en het verwachte kWh-verbruik op jaarbasis te bepalen. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Het greeniuz infrarood paneel in verschillende afmetingen

Voor elke ruimte een geschikt paneel!

FAQ

Hier vind je antwoorden op de meest gestelde vragen over onze infrarood verwarmingspanelen en hoe ze jouw klanten ten goede kunnen komen.

Staat je vraag er niet tussen? Bekijk dan alle FAQ’s of neem contact met ons op.

Zijn er referentieprojecten waar infrarood panelen zijn toegepast?

Ja, wij hebben diverse referentieprojecten waarin infraroodpanelen succesvol zijn toegepast. Hierbij kun je denken aan projecten in de woningbouw, zowel bij nieuwbouw als renovatie. Ook hebben wij ervaring met het toepassen van infrarood panelen in kantoren en winkels. Bekijk ze op onze voorbeelden pagina.

Waar kan ik aanvullende onderzoeksresultaten vinden?

Op de onderzoekspagina vind je alle aanvullende informatie over ons onderzoek en de onderbouwde resultaten, die aantonen dat het greeniuz home heating system geschikt is als hoofdverwarmingssysteem. Als je vragen hebt of meer informatie wenst, neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!

 

Voor welk type woningen is het greeniuz systeem het meest geschikt?

Het greeniuz systeem is het meest geschikt voor tussen- en hoekwoningen en appartementen uit de bouwjaren 1950 tot 1999.

Het verduurzamen van woningen is momenteel een belangrijk thema, maar er zijn verschillende factoren die het verduurzamen uitdagender maken dan anderen. Woningen gebouwd tussen 1950 en 1999 hebben vaak een minder goede isolatie en zijn minder goed geschikt voor moderne verwarmingssystemen. Daarnaast kan het vervangen van een bestaand verwarmingssysteem een ingrijpende en kostbare aangelegenheid zijn. Bij greeniuz vinden we echter dat duurzaam en comfortabel verwarmen voor iedereen binnen handbereik moet zijn. Daarom zetten wij ons in om elk Nederlands huishouden, ook die in tussen- en hoekwoningen en appartementen uit de genoemde bouwjaren, te voorzien van een betaalbare en duurzame verwarmingsoplossing.

we schakelen over naar zakelijke content...