Warmtepanelen, wat zijn het?

Warmtepanelen zijn panelen die gebruikt worden om ruimtes zo energiezuinig en duurzaam mogelijk gelijkmatig te verwarmen. Ze bieden hét alternatief voor de traditionele CV-ketel + radiatoren en/of vloerverwarming. Wil jij meer weten over deze revolutionaire gasloze manier van verwarmen? Je leest in dit artikel alles over de werking van het systeem, wat de technologie achter de warmtepanelen is en welke voordelen het jou kan bieden.

infrarood verwarming
warmtepanelen


Hoe werken
warmtepanelen?

Dat warmtepanelen gebruikt worden om een ruimte gelijkmatig te verwarmen weet je nu, maar hoe doen ze dat? Door gebruik te maken van infrarood straling verwarmen warmtepanelen alle objecten in een ruimte, waaronder de vloer, de wanden en het plafond. Deze objecten zetten de infraroodstraling om in warmte en geven deze op hun beurt af aan de lucht.

De greeniuz nano infrarood warmtepanelen

Voor onze infrarood warmtepanelen hebben we het beste van twee werelden weten te combineren. Wij hebben een baanbrekende manier gevonden om de unieke eigenschappen van nanotechnologie in combinatie met infrarood om te zetten naar een revolutionair infrarood verwarmingspaneel.

infrarood verwarmingspaneel - woning duurzaam verwarmen

De voordelen van nano infrarood warmtepanelen

Duurzaam verwarmen met infrarood verwarming brengt een aantal voordelen met zich mee. We sommen ze hieronder voor je op:

 • Comfortabele warmte

  Het grote verschil met de traditionele manier van verwarmen is dat warmtepanelen het plafond, de wanden, de vloer en alle objecten in de ruimte verwarmen. En zij geven op hun beurt de warmte af aan de lucht. Traditionele verwarmingen daarentegen geven warme lucht af aan de ruimte, deze stijgt op en daalt wanneer deze is afgekoeld. De luchtstromingen die hierdoor ontstaan zorgen voor temperatuurverschillen in de ruimte. Door een zeer gelijkmatige verspreiding de temperatuur in de ruimte creëren de greeniuz warmtepanelen een aangenaam gevoel.

 • Energiezuinig

  Met de greeniuz warmtepanelen bespaar je tot 60% op je energierekening. Ben je benieuwd hoeveel jij kan besparen? We maken graag vrijblijvend een berekening om dit voordeel voor je uit te rekenen.

 • Lange levensduur

  De greeniuz warmtepanelen worden van hoogwaardige materialen gemaakt. Zo kunnen wij een lange levensduur garanderen en bieden we je 10 jaar garantie op onze warmtepanelen.

 • Lage aanschafkosten

  Het duurzaam verwarmen van je huis klinkt wellicht als een dure investering, maar dat valt reuze mee. De aanschafkosten van de greeniuz warmtepanelen zijn aanzienlijk lager dan elke andere verwarmingsoplossing. Dit maakt het duurzaam verwarmen van je woning nog aantrekkelijker.

 • Gezond leefklimaat

  Met duurzame verwarming door middel van warmtepanelen geniet jij van een zeer gezond leefklimaat in iedere ruimte in huis. Infrarood warmtepanelen veroorzaken namelijk geen luchtstroming. Zo heb je voortaan geen last meer van dwarrelend stof en droge ogen. Dat is wel zo prettig!

 • Hang & heat

  We zorgen er binnen één dag voor dat jouw gehele woning voortaan duurzaam verwarmd wordt door het greeniuz home heating system.

Waar moet ik rekening mee houden?

Door je huis te verwarmen met nano infrarood warmtepanelen kies je bewust voor een toekomstbestendige oplossing. Om het meeste uit het verwarmingssysteem te halen zijn zijn er een aantallen zaken waar wij op letten. Hieronder sommen we enkele punten voor je op.

Warmtepanelen aan plafond in vakantiewoning

De juiste afmeting en positionering

Infrarood verwarmingspanelen geven in een hoek van 160 graden gericht warmte af. Omdat zij gericht warmte afgeven is het belangrijk dat de warmtepanelen goed gepositioneerd worden en dat zij de juiste afmeting en het juiste wattage hebben. Om hier zeker van te zijn wordt voor iedere ruimte een warmteverliesberekening gemaakt en aan de hand daarvan bepalen we het benodigde wattage. Wanneer we dit weten, kunnen we je adviseren over welke warmtepanelen het beste geschikt zijn voor jouw situatie.

Energiebesparing is mogelijk

Als je het optimale uit jouw infrarood verwarmingssysteem wilt halen is het aan te raden het systeem slim aan te sturen. Wanneer warmtepanelen gecombineerd worden met een thermostaat en/of een aanwezigheidssensor kan het grootste rendement worden gewaarborgd.

infraoodpaneel plafond plaatsing

Het wegwerken van elektriciteitsdraden

Een duurzaam elektrisch verwarmingssysteem met warmtepanelen kan niet zonder elektriciteitsdraden. De panelen zelf zijn zo vormgegeven dat zij opgaan in het interieur. Wanneer er geen lichtpunt aanwezig is op het plafond, is het goed om stil te staan bij de draden die weggewerkt dienen te worden.

Inspiratie

Ben je na het lezen over het duurzaam verwarmen met infrarood verwarmingspanelen nieuwsgierig geworden? Bekijk op onze website enkele voorbeelden van realisaties om een nóg beter beeld te krijgen van de mogelijkheden van infrarood verwarming.

Benieuwd naar onze realisaties?