Paneelverwarming

Wat is paneelverwarming?

Paneelverwarming is een type verwarmingssysteem waarbij een paneel, meestal gemaakt van een geleidend materiaal zoals metaal of keramiek, wordt verwarmd om warmte in een ruimte uit te stralen. Deze panelen kunnen op plafonds worden gemonteerd en zijn ontworpen om de warmte gelijkmatig over de ruimte te verdelen. Paneelverwarming wordt vaak gebruikt als primaire verwarmingsbron in huizen of gebouwen, en kan worden geregeld door een thermostaat om een gewenste temperatuur te handhaven.

de greeniuz infrarood panelen ingebouwd in het plafond van een woonkamer

Waar staat paneelverwarming bekend om?

Hoogwaardige paneelverwarming staat bekend om energie-efficiëntie en lage onderhoudsvereisten, waardoor ze een populaire keuze zijn voor huiseigenaren die hun energierekening willen verlagen. Ze kunnen ook worden gebruikt in combinatie met andere verwarmingssystemen, zoals vloerverwarming of centrale verwarming, om extra warmte en comfort te bieden in specifieke delen van een huis of gebouw. Dit noemen we ook wel ‘bijverwarming’.

Huiskamer verwarmd door middel van paneelverwarming

Hoe werkt paneelverwarming?

Paneelverwarming werkt door het uitzenden van infraroodstraling, een elektromagnetische straling die objecten en oppervlakken rechtstreeks verwarmt, in plaats van de lucht die ertussen aanwezig is. Dit in tegenstelling tot traditionele convectieverwarmingssystemen, die de lucht in een ruimte verwarmen, die vervolgens circuleert en de voorwerpen in de kamer verwarmd.

Paneelverwarming gebruikt gewoonlijk elektrische verwarmingselementen om de infraroodstraling op te wekken. Deze verwarmingselementen worden heet wanneer elektriciteit wordt toegepast, en deze warmte wordt vervolgens als infraroodstraling uitgezonden. De straling verplaatst zich door de lucht en verwarmt alle voorwerpen en oppervlakken waarmee het in contact komt, zoals: vloeren, muren, meubel en mensen.

De voordelen van paneelverwarming

Paneelverwarming heeft verschillende voordelen ten opzichte van traditionele convectieverwarming. We zetten de top 3 voor je op een rij:

  • Optimaal comfort
    Paneelverwarming verwarmt objecten rechtstreeks en verwarmd de ruimte daarmee geleidelijk op. Hierdoor biedt het meer comfortabele en consistente warmte, zonder dat er warme en koude plekken in een kamer ontstaan.
  • Energiezuinig
    Paneelverwarming is efficiënter dan traditionele verwarmingssystemen omdat er geen energie wordt verspild aan het opwarmen van de lucht in een ruimte. In plaats daarvan verwarmt de straling het objecten en oppervlakken direct, wat betekent dat er minder energie nodig is om hetzelfde warmteniveau te bereiken.
  • Kostenbesparend
    Omdat paneelverwarming efficienter is, kan het op de lange termijn kosteneffectiever zijn. Hoewel de initiele kosten voor de aanschaf en/of installatie van een infrarood warmtesysteem hoger kunnen zijn dan voor traditionele systemen, kunnen de energiebesparingen na verloop van tijd dit ruimschoots compenseren.
Infrarood paneelverwarming in een huiskamer

De meest energiezuinige paneelverwarming

Er zijn verschillende paneelverwarming verkrijgbaar waar het energieverbruik sterk varieert. panelen van hoge kwaliteit te onderscheiden. Onze infrarood panelen zijn gecertificeerd en hebben de hoogste energie-efficiëntieklasse van Nederland, wat resulteert in een maximaal rendement en aanzienlijke besparing van energiekosten terwijl je geniet van comfortabele warmte.

De infrarood panelen zijn eenvoudig te besturen via een mobiele applicatie

Onze infrarood panelen

Wij hebben een allesomvattende duurzame oplossing gecreëerd voor optimaal verwarmingscomfort en energie-efficiëntie voor iedereen, ook voor woningen en kantoren met beperkte isolatie. Met het modulaire greeniuz home heating system, bestaande uit 5 geavanceerde warmtepanelen, bieden wij maatwerk voor elke situatie.

De greeniuz warmtepanelen

Plan een gratis adviesgesprek

Wij begrijpen dat elke situatie uniek is, daarom bieden wij een gratis adviesgesprek aan om je wensen te bespreken en advies te geven over de beste verwarmingsoplossing voor jou. Ons team van experts is er om je met hun kennis en begeleiding te helpen een weloverwogen beslissing te nemen over je verwarmingsbehoeften.

we schakelen over naar zakelijke content...