Meest energiezuinige warmtepaneel van Nederland

Er is een grote verscheidenheid aan beschikbare panelen en daarmee een verschil in energieverbruik. De vuistregel is overigens wel: elk infraroodpaneel zet 100% van de geleverde energie om in warmte. Hoe dit percentage in de drie soorten warmtetype valt, is een sleutelfactor bij het onderscheiden van kwaliteitspanelen.

De greeniuz warmtepanelen

 • NEN-EN-IEC 60675-3 gecertificeerd
 • Hoge stralingseffectiviteit (71%)

 

In 2020 is de norm NEN-EN-IEC 60675-3 gepubliceerd. Hierin zijn geavanceerde meet- en regeltechnieken opgenomen ten aanzien van comfortbeleving, energieprestaties en stralingsrendement waarop infrarood panelen beoordeeld dienen te worden.

Aan de hand van de nieuwe norm heeft, een onafhankelijke organisatie welke Europees breed normen kwalificeert, onze panelen getoetst.

En succesvol, want de greeniuz panelen zijn nu officieel gecertificeerd!

Stralingseffectiviteit bepalend

De nieuwe NEN-norm heeft bepaald dat wanneer de stralingseffectiviteit gemiddeld hoger ligt dan 41%, dan mag het elektrisch verwarmingssysteem een infrarood warmtepaneel genoemd worden.

De greeniuz warmtepanelen zetten maar liefst 71% energie om in stralingswarmte.

Zo werkt greeniuz!

Maximale efficiëntie

Een hoogwaardig infrarood paneel zet het merendeel van energie om in stralingswarmte en zo min mogelijk in convectie.

Kwalitatief hoogwaardige materialen

 • Isolatiemateriaal
 • Materiaalkeuze frame & voorplaat
 • Samenstelling warmtepaneel

Een infrarood paneel warmt de schil van de ruimte op en hierdoor wordt er een stabiele luchttemperatuur gecreëerd. Het is dus belangrijk om het warmteverlies te minimaliseren.

Na veelvoudig onderzoek zijn wij tot de beste materialen gekomen om dit te realiseren: hoogwaardig isolatiemateriaal, een aluminium frame en een keramische voorplaat.

De keuze van deze materialen zorgt ervoor dat de warmte die is opgewekt efficiënter wordt gebruikt en daardoor minder energie nodig is.

Techniek van greeniuz

Type aansturing

Elke kamer heeft een andere warmtebehoefte. Elke ruimte wordt bij ons daarom voorzien van een aparte thermostaat. Met de greeniuz-app kan je op afstand te gewenste temperatuur instellen. Zo ben je altijd baas in eigen huis, wel zo prettig toch?

Positionering aan het plafond

 • Hogere effectiviteit stralingscomponent
 • Vrije stralingshoek
 • Optimale positionering voor beste comfort

Een infrarood paneel aan het plafond is in staat om een ruimte geleidelijk te verwarmen. Dat komt doordat de stralingseffectiviteit en het stralingsbereik van het infrarood paneel optimaal wordt benut, waardoor het rendement hoger ligt.

Daar komt bij dat onze warmtepanelen aan het bestaande lichtpunt aangesloten worden. Hierdoor zijn geen aanpassingen nodig aan de meterkast. Eventuele lampen kunnen behouden worden en apart geschakeld blijven worden. Handig toch?

Installatie

Productie dicht bij huis

Zowel de materialen als de productie vindt in BrainPort regio Eindhoven plaats. Hierdoor kunnen wij de beste kwaliteit, kortere levertijden en flexibiliteit bieden.

 

Overstappen naar infrarood?

Benieuwd of jouw woning geschikt is? Onze adviseurs vertellen je graag over de mogelijkheden.

 

 • Ontvang binnen 15 minuten ons advies
 • Binnen 2 weken je bestelling in huis
 • Binnen 6 weken door ons geïnstalleerd
Gratis adviesgesprek
Klanten
beoordelen
ons met een
9.1
Het greeniuz infrarood paneel in verschillende afmetingen
we schakelen over naar zakelijke content...