Zo garanderen wij optimaal comfort

Een comfortabel leven is een van de basisbehoeften van de mens. Comfort wordt bepaald door een aantal factoren die op elkaar inwerken. Energie en comfort zijn daarbij twee kanten van dezelfde medaille. Efficiënt het gewenste comfortniveau bereiken maakt hierbij het voelbare verschil.

Bepalen van comfortniveau

 • Luchttemperatuur
 • Warmtestraling
 • Luchtcirculatie
 • Luchtvochtigheid
 • Persoonlijke gezondheid

Luchttemperatuur, warmtestraling, luchtcirculatie, luchtvochtigheid en je persoonlijke gezondheid zijn factoren die je gevoel van comfort beïnvloeden. Om ‘comfort’ te kunnen creëren is het dus belangrijk om op deze factoren zoveel mogelijk grip op te krijgen.

Voorbeeld
Wanneer je op een koude winterdag met weinig wind lekker in het zonnetje zit, kan je buiten prima vertoeven. Stel, je verplaatst nu naar de schaduw. De kans is groot dat je het nu snel koud krijgt. In beide scenario’s is de luchttemperatuur onveranderd gebleven. Wat maakt dan het verschil?

De kracht van straling

Of je nu vloerverwarming, een radiator of een andere verwarmingsoplossing hebt; ze wekken allemaal 3 warmtetypen op:

 • Convectie: verwarmen van de lucht
 • Conductie: directe warmtegeleiding tussen materialen
 • Straling: verwarmen van massa

De verhouding van deze warmtetypen is ontzettend belangrijk. In het eerdergenoemde voorbeeld komt de invloed van straling goed naar voren. Anders gezegd; hoe groter het aandeel van straling, des te gelijkmatiger de luchttemperatuur in een ruimte verwarmd. Hoe zit dat dan met de greeniuz warmtepanelen?

De infrarood verwarming van greeniuz

Bij onze infrarood warmtepanelen wordt 100% energie omgezet in warmte, waarvan 71% straling en 21% convectie. Hierdoor wordt de massa in de ruimte (vloer, muren, objecten en personen) verwarmd. Die geven op hun beurt ook weer warmte af en daardoor wordt de luchttemperatuur geleidelijk verdeeld.

Het greeniuz infrarood paneel in verschillende afmetingen

Voor elke ruimte een geschikt paneel

Productie dicht bij huis

De productie vindt in Brainport regio Eindhoven plaats. Hierdoor kunnen wij de beste kwaliteit, kortere levertijden en flexibiliteit bieden.

Daarnaast zijn wij nauw betrokken bij regionale en nationale onderzoekstrajecten om de toepassing van infrarood verwarming verder te vergroten en te bewijzen.

Installatie op de juiste manier

Onze collega’s spelen een belangrijke en onderscheidende rol in de kwaliteit van onze dienstverlening. Door uitgebreide opleidingen en up-to-date kennis zijn onze installateurs volledig in staat om gecertificeerd te installeren en servicewerkzaamheden uit te voeren.

Overstappen naar infrarood?

Benieuwd of jouw woning geschikt is? Onze adviseurs vertellen je graag over de mogelijkheden.

 

 • Ontvang binnen 15 minuten ons advies
 • Binnen 2 weken je bestelling in huis
 • Binnen 6 weken door ons geïnstalleerd
Contact
Klanten
beoordelen
ons met een
9.1
we schakelen over naar zakelijke content...