Wat zijn nano infrarood warmtepanelen?

Nano infrarood panelen zijn warmtepanelen die gebruik maken van infraroodstraling in combinatie met de unieke eigenschappen van nanotechnologie. Door deze twee te combineren heeft greeniuz een revolutionair infrarood verwarmingspaneel ontwikkeld wat je helpt jouw huis duurzaam te verwarmen.

Huiskamer verwarmd door middel van paneelverwarming

Wat is nano infrarood verwarming?

Nano infrarood verwarming is verwarming door middel van infraroodstraling. Oftewel: stralingsverwarming. Het gevoel wat je krijgt van infraroodverwarming is te vergelijken met de warmte van de zon. Infraroodverwarming verwarmt namelijk de massa in de ruimte en deze geven de warmte op hun beurt weer af aan de lucht.

Hoe werkt verwarming met nano infrarood panelen?

Nano infrarood verwarming verwarmt de massa in de ruimte. Alle muren, de vloer en objecten die in de ruimte aanwezig zijn worden verwarmd. Zij geven de warmte op hun beurt af aan de lucht en zo wordt de ruimte geleidelijk verwarmd. De ‘schil’ van de ruimte is verwarmd en zo kost het minder inspanning om de ruimte op deze temperatuur te houden of te verhogen. Hierdoor kun je met infrarood verwarming energie besparen. Bij de traditionele manier van verwarmen verwarmen radiatoren de lucht en naast dat dit veel langer duurt, vervliegt de warmte sneller. Door het opwarmen van de lucht ontstaat er beweging en blijft warmte veel minder lang hangen dan bij nano infrarood verwarming.

Badkamer verwarming met nano infrarood panelen

Kun je energie besparen met nano infrarood panelen?

Energiebesparing is mogelijk met infrarood verwarming. Het grote voordeel van verwarmen met infrarood panelen is dat er minder energie nodig is om dezelfde temperatuur te bereiken. Doordat de schil van de ruimte opwarmt is er een basistemperatuur en kost het minder inspanning om de ruimte op temperatuur te houden of verder te verwarmen. De greeniuz infrarood verwarmingspanelen worden aangestuurd door een schakelaar in combinatie met een thermostaat, welke samen de temperatuur in de ruimte regelen. Wil je het optimale rendement uit je infrarood verwarmingspanelen halen? Dan is het aan te raden de panelen slim aan te sturen.

Infrarood paneelverwarming in een huiskamer

Koppel nano infrarood panelen aan een slimme thermostaat

De greeniuz infrarood panelen worden standaard aangestuurd door een schakelaar in combinatie met een thermostaat. Als jij de temperatuur liever op afstand regelt is dat ook mogelijk! De greeniuz verwarmingspanelen zijn uit te breiden met een domotica set waardoor je jouw verwarmingspanelen op afstand kunt besturen, via een een app op jouw telefoon. Via de mobiele app kun je razendsnel de temperatuur aanpassen. Wil je graag thuiskomen in warm huis of toch net nog een paar graden warmer? Met 1 druk op de knop schakelen de infrarood panelen in en zorgen zij voor de perfecte temperatuur.

Een ander groot voordeel van het slim aansturen van jouw panelen is dat je het optimale rendement uit je infrarood verwarmingspanelen haalt. Het is namelijk niet langer nodig lege ruimtes te verwarmen om een aangename temperatuur te behouden.

De infrarood panelen zijn eenvoudig te besturen via een mobiele applicatie

Het plaatsen van infrarood verwarming

De plaatsing van de nano infrarood panelen is een belangrijke factor in hoe energiebesparend zij zijn. De infrarood panelen geven gericht warmte af en moeten daarom goed gepositioneerd worden. De vorm en afmeting van de ruimte spelen hierin een grote rol, maar ook het wattage van het warmtepaneel. Om zeker te zijn van het juiste verwarmingspaneel maken onze experts een warmteverliesberekening per ruimte. Aan de hand daarvan bepalen zij het wattage wat nodig is om de ruimte te kunnen verwarmen. En hoe dit verdeeld wordt over de warmtepanelen. Het is namelijk belangrijk dat het benodigde wattage evenredig wordt verdeeld om de ruimte geleidelijk op te warmen.

Infrarood verwarming plafond

Is jouw huis geschikt voor nano infrarood verwarming?

Ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn van het greeniuz home heating system? Wil je graag een berekening laten maken om het voordeel van onze warmtepanelen in kaart te brengen? Neem gerust contact met ons op en dan helpen we je graag verder.

Verwarming met nano infrarood panelen
we schakelen over naar zakelijke content...