De kosten van infrarood verwarming

Ben je op zoek naar een voordelige gasloze verwarmingsoplossing? Dan is infrarood verwarming mogelijk iets voor jouw woning. Houd bij infrarood verwarming rekening met de volgende kosten:

 

  • Aanschafkosten
  • Installatiekosten
  • Lange termijn kosten

Aanschafkosten

Wil je volledig afstappen van het gas? Dan moet je niet alleen rekening houden met de aanschafkosten van de verwarmingsoplossing. Waarmee dan wel?

De totale aanschafkosten bestaan uit:

  • Het isoleren van de woning
  • Het duurzame verwarmingssysteem
  • Het nieuwe verwarmingsafgifte systeem
  • En de installatiekosten
De kracht van infrarood

Infrarood verwarming kan al bij matig geïsoleerde woningen geïnstalleerd worden om het goed te kunnen laten functioneren. Aanvullende isolatie is dan niet altijd nodig. Ook zijn er geen aanvullende kosten voor de aanschaf van een verwarmingsafgifte systeem. Wat betreft de aanschafkosten van het systeem zelf, deze zijn aanzienlijk lager dan iedere andere duurzame verwarmingsoplossing. Het verwarmen van je woning met infrarood is dus zeker betaalbaar.

Installatiekosten

De installatiekosten van een gasloze verwarmingsoplossing zijn vaak erg complex. Dit heeft te maken met het huidige verwarmingsafgifte systeem. Hiermee bedoelen we bijvoorbeeld radiatoren of vloerwarming. Na verloop van tijd zijn deze gedateerd of door meerdere reparaties aan vervanging toe. Op het moment dat jij dan een warmtepomp wil installeren, betekent dit dat de radiator of vloerwarming ook vernieuwd moet worden. Een ingrijpende en complexe renovatie dus.

Hang & heat – net zo makkelijk

Kies je voor infrarood panelen? Dan kunnen deze binnen 1 dag geïnstalleerd worden. Op de markt zijn momenteel veel soorten en maten warmtepanelen te verkrijgen. Wees je er van bewust dat de prestatie per soort erg kan verschillen, wat kan betekenen dat er aanpassingen in de meterkast gedaan moeten worden.

Bij een kwalitatief hoogwaardig infrarood paneel met een hoog rendement, hoeft dit vaak niet. De totale piekbelasting zal bijvoorbeeld voor een gemiddelde tussenwoning niet boven de 3000 watt uitkomen. Hierdoor kunnen de infrarood panelen aangesloten worden op de bestaande elektriciteitsvoorziening in de lichtpunten aan het plafond.

Lange termijn kosten:

Onderhoud

Infrarood verwarming is in tegenstelling tot andere gasloze verwarmingsoplossingen onderhoudsvrij. Althans, als je kiest voor hoogwaardige infrarood panelen met een kwalitatief goede thermostaat. Daar zitten namelijk geen bewegende of draaiende componenten in die kapot kunnen gaan. Wat is dan wel nodig? Eén keer per jaar een doekje er overheen halen.

Als je dan moet kiezen tussen dit of 15 jaar (dat is de gemiddelde levensduur van een CV-ketel) onderhoudskosten betalen, is de keuze snel gemaakt toch?

Verwarmingskosten

De verwarmingskosten van een infrarood paneel hangen sterk af van de effectiviteit van het paneel. Alle infraroodpanelen zetten 100% van de geleverde energie om in warmte. Hoe dit percentage wordt onderverdeeld in de 3 warmtetypen, is medebepalend om een kwalitatief goed paneel te kunnen onderscheiden. Een hoogwaardig infrarood paneel zet het merendeel van energie om in lange golf infrarood straling en zo min mogelijk in convectie.

Warmteverliesberekening

Een nauwkeurige inschatting van het totaal verwachte energieverbruik (in kWh) op jaarbasis kan gemaakt worden middels een warmteverliesberekening. De woning-eigenschappen zijn in deze formule erg belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan het type glas, de isolatiewaarde en oppervlakte per ruimte. Dit is voor elk type woning, gezinssamenstelling en leefritme natuurlijk anders.

Ben je benieuwd of jouw woning geschikt is en wat de kosten van infrarood verwarming zouden zijn? Maak dan een vrijblijvende afspraak met een adviseur bij jou in de buurt en laat een warmteverliesberekening maken.

Badkamer warmtepaneel

Overstappen naar infrarood?

Benieuwd of jouw woning, ruimte of project geschikt is? Onze adviseurs bij een dealer bij jou in de buurt vertellen je graag over de mogelijkheden.

 

  • Ontvang binnen 15 minuten ons advies
  • Binnen 2 weken je bestelling in huis
  • Binnen 6 weken door ons geïnstalleerd
Plan een gratis adviesgesprek
Klanten
beoordelen
ons met een
9.1
De greeniuz infraroodpanelen

Nadelen infrarood verwarming

Voor wie zijn of haar woning gasloos wil verwarmen, zijn infrarood panelen een aantrekkelijke verwarmingsoplossing. De aanschafkosten van infrarood verwarming zijn aanzienlijk lager dan iedere andere verwarmingsoplossing. En ook in je gebruik bespaar je al snel flink. Dat neemt echter niet weg, dat een aantal factoren zijn waardoor jouw woning niet geschikt is voor infrarood verwarming.

De infrarood verwarming van greeniuz

Het greeniuz home heating system is modulair opgebouwd uit 5 verschillende type warmtepanelen met diverse wattages. Hierdoor is het altijd mogelijk om jouw volledige huis of ruimtes op de meest efficiënte en comfortabele manier te verwarmen.

Het greeniuz infrarood paneel in verschillende afmetingen

Voor elke ruimte een geschikt paneel!

we schakelen over naar zakelijke content...