Infrarood verwarming

Infrarood verwarming met warmtepanelen is dé beste oplossing voor het duurzaam verwarmen van jouw huis.

 • Meest energiezuinige warmtepanelen van Nederland
 • Totaaloplossing
 • 100% elektrisch

Plan een gratis adviesgesprek

Infrarood verwarming door greeniuz

Onze warmtepanelen

5 typen warmtepanelen met een slimme aansturing. Hiermee creëren wij voor elke situatie een geschikte combinatie zodat jij comfortabel en efficiënt je woning kunt verwarmen.

Het greeniuz S warmtepaneel

greeniuz S

100 watt
30 x 60 x 4 (in cm)

Technische specificaties

Het greeniuz M warmtepaneel

greeniuz M

200 watt
60 x 60 x 4 (in cm)

Technische specificaties

Het greeniuz L warmtepaneel

greeniuz L

300 watt
60 x 90 x 4 (in cm)

Technische specificaties

Het greeniuz L warmtepaneel met LED verlichting

greeniuz L

+ LED-verlichting

300 watt
94 x 63 x 4 (in cm)

Technische specificaties

greenuiz warmtepaneel XL

greeniuz XL

400 watt
120 x 60 x 4 (in cm)

Technische specificaties

Het greeniuz xxl warmtepaneel met LED verlichting

greeniuz XL

+ LED-verlichting

400 watt
123 x 63 x 4 (in cm)

Technische specificaties

Het greeniuz xxl warmtepaneel

greeniuz XXL

500 watt
150 x 60 x 4 (in cm)

Technische specificaties

De slimme thermostaat van greeniuz

Slimme thermostaat

 • Draadloze digitale thermostaat
 • Batterij gevoed
 • Uitvoering wit
 • Programmeerbaar en eenvoudige bediening
De greeniuz thermostaat

Smart home thermostaat

 • App bediening
 • Draadloze digitale thermostaat
 • Batterij gevoed
 • Uitvoering wit
 • Programmeerbaar
 • Compact en modern design

Heb je nog vragen?

Maak een vrijblijvende afspraak met een van onze adviseurs bij een dealer bij jou in de buurt. Zij vertellen je graag meer over de mogelijkheden jouw huis duurzaam te verwarmen.

Gratis adviesgesprek

Wat is infrarood verwarming?

Infrarood verwarming is verwarming door middel van infraroodstraling. Deze straling is vergelijkbaar met de korte golfstraling van de zon. Wanneer de straling objecten in de ruimte raakt warmen zij op en geven zij op hun beurt warmte af aan de lucht. Zo worden ruimtes comfortabel en langdurig verwarmd.

Benieuwd hoe infraroodstraling verder werkt? Bekijk dan de video.

Sjoerd legt het uit in 1 minuut!

Hoe werkt infrarood verwarming?

De infraroodstraling van een warmtepaneel komt in contact met alles dat je om je heen ziet. Bijvoorbeeld de grassprietjes, de eettafel waar je aan zit en ook het menselijk lichaam. Deze straling is voelbaar als warmte.

Meer over hoe dit werkt

De straling van een infraroodpaneel is vergelijkbaar met de straling van de zon. De zon zendt korte golf infrarode straling richting de aarde met de snelheid van het licht. Eenmaal de aarde bereikt, worden de korte golf omzet naar lange-golf infrarode straling.

De korte golf infrarode straling doet er ongeveer 8 minuten over om de aarde te bereiken. In deze tijd gebeurt er helemaal niks, omdat er geen massa in de ruimte is.

Zo geven we je een nauwkeurig advies

Welke van onze panelen het meest geschikt is hangt van vele factoren af.  Om je een nauwkeurig advies te kunnen geven is een warmteverliesberekening nodig. Voordat je een warmtepaneel aanschaft, raden wij je aan je goed te laten informeren. Daar helpen wij je graag bij!

Overstappen naar infrarood?

Benieuwd of jouw woning, ruimte of project geschikt is? Onze adviseurs bij een dealer bij jou in de buurt vertellen je graag over de mogelijkheden.

 

 • Ontvang binnen 15 minuten ons advies
 • Binnen 2 weken je bestelling in huis
 • Binnen 6 weken door ons geïnstalleerd
Boek een gratis adviesgesprek
Klanten
beoordelen
ons met een
10.0
De greeniuz infraroodpanelen

Voordelen infrarood verwarming

Infrarood verwarming is een duurzaam verwarmingsalternatief, het is namelijk 100% gasloos! Zo kun je op een eenvoudige wijze één of meerdere ruimtes afzonderlijk van elkaar verwarmen. Een directe besparing op je energieverbruik, dus prettig toch?

Dat is nog niet alles! We hebben de voordelen voor je op een rijtje gezet.

100%
Volledig elektrisch
Lage piekbelasting
Altijd en overal comfortabele warmte

Kosten infrarood verwarming

In vergelijking met andere verwarmingsoplossingen is infrarood verwarming een betaalbaar alternatief. De isolatiewaardes, het type glas en de grootte van de woning zijn belangrijke factoren om de totaalprijs te bepalen. Hoe beter je huis geïsoleerd is, des te minder warmtepanelen je nodig hebt en hoe lager de aanschafkosten zullen zijn.

Nadelen infrarood verwarming

Net zoals bij andere verwarmingsoplossingen heeft ook infrarood verwarming beperkingen. We hebben ze hier voor je op een rijtje gezet.

Infrarood verwarming plafond, gerealiseerd in een woning in Almelo

Infraroodstraling is overal

Wist je dat een ijsblokje warmte afgeeft? Alles boven het absolute vriespunt (-273,15°C) is namelijk warm. Als wij op de Noordpool staan ervaren wij dit als koud, maar een ijsbeer heeft het aangenaam warm. Hoe komt dat? Alles wat warm is, geeft infrarode straling af. Hoe deze straling wordt ervaren is mede afhankelijk van de temperatuur van het object of mens die deze straling afgeeft.

De zon staat bijna 150 miljoen kilometer van de aarde af. En toch is de zon in staat om de aarde op te warmen. Hoe kan dat? Het oppervlakte van de zon bereikt een temperatuur van circa 5000 °C. In de vorm van golflengtes, waaronder infrarood, wordt deze straling met de snelheid van het licht richting de aarde gezonden.

 

Wanneer deze korte golf infrarode straling de aardbodem raakt, dan krijgt deze een beetje energie. Deze energie wordt omgezet in lange golf infrarode straling, oftewel: warmte. Wanneer de luchttemperatuur lager is dan de temperatuur van het aardoppervlak, dan geeft de aarde een beetje van deze warmte af aan de lucht. Hierdoor gaat dus indirect de luchttemperatuur omhoog.

Omdat alles wat zich op aarde bevindt warmer is dan het absolute vriespunt, geeft dus alles infrarode straling af. Dus ook bijvoorbeeld het eerdergenoemde ijsblokje. Dit is dezelfde infraroodstraling die warmtepanelen uitstralen.

Hoe werkt infrarood verwarming thuis?

Om een comfortabel gevoel te creëren is de balans tussen luchttemperatuur en infrarode straling belangrijk. De werking van infrarood verwarming in huis is dan ook als volgt.

De warmtepanelen geven infrarode straling af. Wanneer deze op de juiste manier zijn gepositioneerd, zal de schil van ruimte en alles wat hier in staat opwarmen. Deze geven hun warmte weer af aan de lucht en hierdoor krijg je een mooi gelijkmatige luchttemperatuur.

Dit in tegenstelling tot een radiator, waarbij je veel grotere en voelbare verschillen hebt van de luchttemperatuur in de ruimte.

Om infrarood verwarming thuis zo goed mogelijk te benutten is het belangrijk de balans tussen luchttemperatuur en infrarode straling belangrijk.

Van slaapkamer tot badkamer en van eetkamer tot woonkamer.
Je ziet onze panelen in iedere ruimte in huis

Onze warmtepanelen vormen samen een compleet en geavanceerd home heating system. Voor iedere ruimte hebben we een passende verwarmingsoplossing. Deze klanten gingen je al voor!

we schakelen over naar zakelijke content...