Hoe kies je het beste infrarood paneel?

Ben je op zoek naar een effectieve en voordelig manier om je huis of kantoor te verwarmen? Dan is infrarood verwarming wellicht de oplossing voor jou. Maar, met zoveel verschillende soorten panelen momenteel beschikbaar in de markt, hoe kies je dan het beste infrarood paneel?

Hier moet je op letten

De kwaliteit van het infrarood paneel

Hoogwaardige panelen zijn gemaakt van duurzame materialen en zorgen voor een betere warmteverdeling. Het merendeel van energie moet hierbij omgezet worden in stralingswarmte en zo min mogelijk in convectie. Materialen die hier invloed op hebben:

 • Isolatiemateriaal:
  de isolatie van een infrarood paneel is belangrijk om warmteverlies te voorkomen en de energie-efficiëntie te maximaliseren.
 • Behuizing:
  de behuizing van een infrarood paneel zorgt voor de bescherming van het verwarmingselement en de andere componenten tegen beschadiging.
 • Besturingsmodule:
  de besturingsmodule van een infrarood paneel is verantwoordelijk voor het regelen van de warmteafgifte en timing. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een programmeerbare thermostaat.

De keuze van de juiste materialen zorgt ervoor dat de warmte die is opgewekt efficiënter wordt gebruikt en het energieverbruik aanzienlijk afneemt.

het infrarood paneel van greeniuz in een woning in Bergeijk

Hoe energiezuinig is het infrarood paneel?

Comfortbeleving, energieprestaties en het stralingsrendement: het zijn factoren die de efficiëntie van een infrarood paneel bepalen. In 2020 is de norm NEN-EN-IEC 60675-3 gepubliceerd waar geavanceerde meet- en regeltechnieke opgenomen zijn waarop infrarood panelen beoordeeld dienen te worden.

De norm heeft eveneens bepaald dat wanneer de stralingseffectiviteit gemiddeld hoger ligt dan 41%, het elektrische verwarmingssysteem bestempeld als ‘infrarood warmtepaneel’ mag worden. Hoe hoger dit percentage, des te efficiënter het infrarood paneel. De greeniuz panelen zijn officieel gecertificeerd en komen als beste uit de test!

de infrarood panelen van greeniuz zijn enrgiezuinig

Hoe wil jij je infrarood panelen besturen?

Infraroodpanelen vereisen doorgaans nauwkeurige temperatuurregeling om een efficiënte en comfortabele verwarming te garanderen. Een hoogwaardige thermostaat die nauwkeurig de gewenste temperatuur kan meten en handhaven, helpt het energieverbruik te optimaliseren en de verwarmingsprestaties te verbeteren.

De infrarood panelen zijn eenvoudig te besturen via een mobiele applicatie

Hoeveel infraroodpanelen heb je nodig?

Het aantal infrarood panelen dat je nodig hebt om een kamer effectief te verwarmen, hangt van een aantal factoren af. Denk hierbij aan de grootte van de ruimte, de hoogte van het plafond, de isolatiewaarden en het type glas van de ramen.

De warmteverliesberekening

Om te bepalen hoeveel infrarood panelen je nodig hebt, moet eerst het benodigde wattage worden uitgerekend. Dit doen onze adviseurs aan de hand van een warmteverliesberekening. Hierbij wordt onder andere rekening gehouden met het bouwjaar, de isolatiewaarde, het type glas en de oppervlakte van de ruimte(s). Aanvullend wordt ook positionering van de warmtepanelen bepaald voor het beste rendement.

de greeniuz infrarood panelen ingebouwd in het plafond van een woonkamer

Het greeniuz infrarood paneel

​​Wij hebben een duurzame totaaloplossing ontwikkeld waarmee iedereen comfortabel en energiezuinig kan verwarmen. Ook woningen en kantoren die beperkt geïsoleerd zijn, of kunnen worden. Het greeniuz home heating system is modulair opgebouwd en bestaat uit 5 geavanceerde warmtepanelen. Zo bieden we voor elke situatie een passende oplossing.

Onze warmtepanelen zijn gecertificeerd en beoordeeld als meest energiezuinige van Nederland. Zo profiteer jij van maximale efficiëntie en bespaar je aanzienlijk op je energiekosten, terwijl je geniet van comfortabele warmte. Binnen één dag stap je met greeniuz over naar infrarood: aanpassingen aan de bestaande elektriciteitsvoorziening zijn vaak niet nodig en het systeem is onderhoudsvrij.

Hoe werkt een infrarood paneel?

Het paneel bevat een verwarmingselement dat wordt verwarmd door elektriciteit, en dit element zendt de stralingswarmte uit. De straling wordt vervolgens geabsorbeerd door de vloer, muren en objecten in de ruimte, die de warmte weer afgeven aan de lucht. De schil van de ruimte blijft hierdoor verwarmd waardoor er minder energie nodig is om te ruimte op temperatuur te houden. Dit maakt een infrarood paneel energie-efficiënter en zorgt voor een comfortabelere en consistentie warmte. Dit proces is vergelijkbaar met de manier waarop de zon de aarde verwarmt, en het biedt een natuurlijke vorm van verwarming die gemakkelijk kan worden geregeld met een thermostaat.

Wat is het verschil met andere manieren van verwarmen?

Traditionele verwarmingsmethoden, zoals een radiator, verwarmen de lucht wat leidt tot ongelijkmatige verwarming en temperatuurschommelingen. Stralingswarmte biedt daarentegen een meer consistente en comfortabele warmte. De straling verwarmt objecten en de massa waardoor de schil van de ruimte opwarmt. De luchttemperatuur kan daardoor lager zijn, terwijl hetzelfde gevoel van comfort wordt ervaren.

Gasloos verwarmen met de infrarood verwarmingspanelen van greeniuz

De voordelen van een infrarood paneel

Hoogwaardige infrarood panelen zijn een effectieve en handige keuze voor het verwarmen van huizen, kantoren en andere ruimtes. We hebben de voordelen voor je op een rij gezet:

 • Energie-efficiëntie
  Hoogwaardige infrarood panelen zetten bijna 100% van de gebruikte energie om in warmte, zonder energie te verspillen aan het verwarmen van de lucht. Een kosteneffectieve en milieuvriendelijke manier om je huis te verwarmen.
 • Meer comfort
  Infrarood panelen zorgen voor een gelijkmatige verdeling van de warmte dan traditionele verwarmingsmethoden. De panelen geven stralingswarmte af wat objecten en de massa in de ruimte direct verwarmd. Hierdoor ontstaat een comfortabele temperatuur, zonder dat er tocht of koude plekken ontstaan.
 • Eenvoudige installatie
  De installatie van infrarood panelen is eenvoudig en snel. Sluit ze aan op het (bestaande) lichtpunt en geniet voortaan van gasloze verwarming.
 • Geen onderhoud
  Hoogwaardige infrarood panelen hebben geen bewegende of draaiende componenten die kapot kunnen gaan.
 • Betere gezondheid
  Infrarood panelen bieden gezondheidsvoordelen doordat ze de verspreiding van stof, allergenen en bacteriën in de lucht verminderen. Dit kan helpen bij het verlichten van astma- en allergie symptomen.

Is jouw woning geschikt?

Benieuwd of jouw woning, kantoor of project geschikt is? Onze adviseurs vertellen je graag over de mogelijkheden.

we schakelen over naar zakelijke content...