infrarood verwarmingspaneel

infrarood
verwarmingspaneel

Infrarood verwarmingspaneel; hoe het werkt?

Wij hebben een baanbrekende manier gevonden om de unieke eigenschappen van nanotechnologie in combinatie met infrarood om te zetten naar een revolutionair infrarood verwarmingspaneel. Met onze warmtepanelen kunnen we gehele woningen zonder gas verwarmen. Een greeniuz verwarmingspaneel is een zuinig en duurzaam verwarmingsproduct, dat ruimtes gelijkmatig en op een zeer comfortabele manier verwarmt.

Bekijk hieronder de verschillende toepassingen.

infrarood verwarmingspaneel

Hoe werkt infrarood verwarming?

Jamie-Lee legt dit graag aan je uit. 

Wat is het verschil tussen luchtverwarming en infrarood verwarming?

Veel mensen hebben in hun woning een cv-ketel die is aangesloten op vloerverwarming of op radiatoren. Wat gebeurt er dan?

De radiatoren geven warme lucht af. Die warme lucht stijgt op, koelt af en daalt weer. Hierdoor ontstaat er een luchtcirculatie door de ruimte. Onderin de ruimte zit de koelere lucht en bovenin de ruimte de warme lucht.

Wat doen infrarood verwarmingspanelen?

Infrarood verwarmingspanelen hang je op als hoofdverwarming van de woning. Het infrarood paneel straalt in een stralingshoek van 160 graden rondom uit en zorgt ervoor dat alles met gewicht in de ruimte een bepaalde temperatuur krijgt. Zo krijgt de tafel een bepaalde temperatuur, de vloer, de wanden. Alles met massa en gewicht krijgt die temperatuur. En dat zorgt ervoor dat je geen temperatuurverschil meer in de ruimte hebt. Dus je krijgt een hele comfortabele warmtebalans.

De massa is dus de drager van de warmte

En de lucht is dus niet meer de drager van de warmte. Dat zorgt ervoor dat infrarood verwarmingspanelen dus echt een hoofdverwarmingssysteem is.