infrarood verwarmingspaneel

Hoe het werkt: infrarood
verwarmingspaneel

Infrarood verwarmingspaneel; hoe het werkt?

Wij hebben een baanbrekende manier gevonden, om de unieke eigenschappen van nanotechnologie in combinatie met infrarood om te zetten naar een revolutionair infrarood verwarmingspaneel. Met deze warmtepanelen kunnen we ruimtes verwarmen en het energieverbruik verlagen. Een infrarood verwarmingspaneel verwarmt de ruimte door middel van lange golf infrarode straling. Deze infraroodstraling verwarmt massa terwijl een traditioneel verwarmingssysteem de lucht verwarmt. Objecten in de ruimte, zoals een houten vloer, bank en tafel absorberen deze infrarode straling, waardoor deze opwarmen. Deze warmte wordt vervolgens direct weer afgegeven aan de omgeving. Hierdoor gaat de lucht temperatuur omhoog. Een greeniuz verwarmingspaneel is een zuinig en duurzaam verwarmingsproduct, dat al je ruimtes gelijkmatig en op een zeer prettige manier verwarmt.

Bekijk hieronder de verschillende toepassingen.

Hoe werkt infrarood verwarming?

In dit filmpje legt Jamie-Lee uit hoe infrarood verwarming werkt.

Hoe werkt infrarood?

Wat is het verschil tussen luchtverwarming, dus wat je met radiatoren doet, en infrarood verwarming?

Veel mensen hebben in hun woning een Cv-ketel die is aangesloten op vloerverwarming of op radiatoren. Wat gebeurt er dan?

De radiatoren geven warme lucht af. Die warme lucht stijgt op, koelt af en daalt weer. Hierdoor ontstaat er een luchtcirculatie door de ruimte. Onderin de ruimte zit de koelere lucht en bovenin de ruimte de warme lucht.

Wat doen infraroodpanelen?

Infraroodpanelen hang je op als hoofdverwarming van de woning. Het paneel straalt in een stralingshoek van 160 graden rondom uit en zorgt ervoor dat alles met gewicht in de ruimte een bepaalde temperatuur krijgt. Zo krijgt de tafel een bepaalde temperatuur, de vloer, de wanden. Alles met massa en gewicht krijgt die temperatuur. En dat zorgt ervoor dat je geen temperatuurverschil meer in de ruimte hebt. Dus je krijgt een hele comfortabele warmtebalans. De massa is dus de drager van de warmte en niet meer de lucht de drager is van de warmte. En dat zorgt ervoor dat infrarood warmtepanelen dus echt een hoofdverwarmingssysteem is.