Gasloos verwarmen

Je huis gasloos verwarmen kun je op verschillende manieren en elk van deze manieren heeft zijn voor- en nadelen. Welke het beste werkt is volledig afhankelijk van jouw specifieke situatie. Heb je veel ruimte, of juist weinig en hoeveel heb je over voor het verduurzamen van je huis? Het zijn allemaal dingen waar je rekening mee moet houden. Tenminste, dat lijkt zo. Er  is een manier van gasloos verwarmen die altijd werkt en daar vertellen we je hieronder meer over!

Gasloos verwarmen met de infrarood warmtepanelen van greeniuz

Mijn huis gasloos verwarmen

Er zijn tal van verschillende manieren om je huis gasloos te verwarmen, maar de gasloze verwarming waar we het hier over willen hebben is infrarood verwarming. Infrarood verwarming is het gasloos verwarmen van je huis, of kantoor, door middel van infrarood warmtepanelen.

Gasloos verwarmen met greeniuz infraroodpaneel | greeniuz projecten

Gasloos verwarmen met infrarood warmtepanelen

Infrarood warmtepanelen verwarmen de in de ruimte aanwezige massa en objecten. Zij geven op hun beurt de warmte af aan de lucht in de ruimte. Zo wordt de lucht in de ruimte indirect en geleidelijk verwarmd en dit zorgt voor een aangename warmte die niet vervliegt. Bij het verwarmen met radiatoren wordt de lucht verwarmd en zo komt de lucht in beweging. Hierdoor wordt de ruimte niet gelijkmatig verwarmd. Erg zonde van de energie dus! Gelukkig bespaar je bij gasloos verwarmen met infrarood warmtepanelen in bijna alle gevallen energie.

De infrarood panelen verwarmen de in de ruimte aanwezige massa. Muren, de vloer en alle objecten in de ruimte worden verwarmd. Op hun beurt geven zij warmte af aan de lucht, waardoor deze niet zal circuleren in de ruimte. De zogenaamde schil van de ruimte blijft verwarmd en zo kost het minder energie om de lucht op de gewenste temperatuur te houden of te krijgen. En er zitten nog meer voordelen aan!

De greeniuz werkplaats, montage van een infrarood warmtepaneel

De voordelen van infrarood verwarming

Je huis verwarmen met infrarood warmtepanelen kent verschillende voordelen. Het niet vervliegen van de warmte is er één, maar er zijn er meer. We sommen ze voor je op:

  • Infrarood panelen zijn 100% elektrisch en dus volledig gasloos.
  • Gasloos verwarmen met infrarood warmtepanelen is energiezuinig. De schil van de ruimte wordt opgewarmd en daarmee ook de lucht. Hierdoor is bij een temperatuurstijging het niet nodig om vanaf 0 graden te beginnen.
  • Het andere voordeel aan de stilstaande lucht is dat bacteriën en bacillen niet vrij door de ruimte bewegen. Infrarood verwarming is daarmee een stuk hygiënischer dan verwarmen met radiatoren en biedt de uitkomst voor mensen met allergieën.
  • Infrarood verwarming is onderhoudsvrij. Althans, als je kiest voor hoogwaardige infrarood panelen met een kwalitatief goede thermostaat.

Er zijn nog veel meer voordelen aan het verwarmen met infrarood panelen. Ben je benieuwd? Lees ze hier.

Het greeniuz verwarmingssysteem

Het greeniuz verwarmingssysteem onderscheidt zich van andere manieren om gasloos te verwarmen door een betaalbare en universeel toepasbare optie te bieden. Wij vinden dat iedereen zijn huis gasloos en comfortabel zou moeten kunnen verwarmen. Om die reden hebben wij een totaaloplossing ontwikkeld waarmee iedereen comfortabel en energiezuinig zijn huis kan verwarmen.

Wil je meer lezen over ons revolutionaire verwarmingssysteem?

we schakelen over naar zakelijke content...