Veelgestelde vragen – FAQ

greeniuz

Algemeen

Zijn zonnepanelen noodzakelijk voor greeniuz warmtepanelen?

Nee, ons infrarood verwarmingssysteem werkt ook zonder dat er zonnepanelen aanwezig hoeven zijn en kan je nog steeds besparen op je maandelijkse lasten. Wanneer je onze infrarood verwarmingssysteem installeert, dan gaat je gasverbruik omlaag maar je kWh-verbruik omhoog. Hoe meer kilowatt uur je zelf opwekt hoe meer je gaat besparen natuurlijk.

Kan ik ook een los paneel bestellen?

Ja, dat kan zeker. Neem contact op met een van onze adviseurs zodat je goed geadviseerd kan worden welk type paneel aan jouw wensen voldoet.

Kan je infrarood verwarming aansturen met wifi?

Ons infrarood verwarmingssytseem is te bedienen via de app op je telefoon. Wanneer je kiest voor onze luxe thermostaat. Deze zijn handmatig te bedienen op de thermostaat en volledig te bedienen en programmeren via de app. Daarnaast kan je ook het energieverbruik monitoren. Wanneer wifi wegvalt, dan zal het systeem zelf blijven werken maar kan het niet meer bediend worden op de app.

Wat moet ik doen als ik een vraag heb?

Vele vragen worden beantwoord op onze website. Wil je graag meer informatie over het systeem zelf, plan dan een afspraak in met een van onze adviseurs. Heb je een urgente vraag? Dan mag je ons natuurlijk altijd bellen.

Heeft infrarood verwarming een thermostaat?

Ja. Wanneer je ons systeem gebruikt als hoofdverwarmingsysteem, dan wil je natuurlijk in huis niet het gevoel hebben dat je in de zon of in de schaduw zit. Hier wil je juist gelijkmatig comfort niveau ervaren. We hebben er dan ook voor gezorgd dat ons systeem altijd op de juiste manier wordt samengesteld door middel van het type paneel en de posities van de panelen. Hiernaast is het erg belangrijk dat het systeem op een slimme manier wordt aangestuurd. Elke ruimte in huis krijgt daarom een eigen slimme thermostaat. Deze thermostaat meet de luchttemperatuur in de ruimte, en zorgt er ook voor dat de panelen altijd straling blijven afgeven. Hierdoor krijg je dus een mooie balans tussen luchttemperatuur en stralingscomponent. De thermostaat kan je handmatig bedienen of via een app op je telefoon.

Is infrarood verwarming regelbaar?

Ja. Wanneer je ons systeem gebruikt als hoofdverwarmingsysteem, dan wil je natuurlijk in huis niet het gevoel hebben dat je in de zon of in de schaduw zit. Hier wil je juist gelijkmatig comfort niveau ervaren. We hebben er dan ook voor gezorgd dat ons systeem altijd op de juiste manier wordt samengesteld door middel van het type paneel en de posities van de panelen. Hiernaast is het erg belangrijk dat het systeem op een slimme manier wordt aangestuurd. Elke ruimte in huis krijgt daarom een eigen slimme thermostaat. Deze thermostaat meet de luchttemperatuur in de ruimte, en zorgt er ook voor dat de panelen altijd straling blijven afgeven. Hierdoor krijg je dus een mooie balans tussen luchttemperatuur en stralingscomponent. De thermostaat kan je handmatig bedienen of via een app op je telefoon.

Kies je voor bijverwarming? Dan is het niet handig om 2 thermostaten in dezelfde ruimte te plaatsen. Deze gaan altijd tegen elkaar in werken. Het is natuurlijk wel fijn om je comfort niveau zelf te kunnen bepalen. Dit kan door middel van het instellen van de temperatuur van het paneel zelf, via de app op je telefoon.

Is infrarood verwarming geschikt voor een chalet?

Ja.

Infrarood warmtepanelen is een ideale verwarmingsoplossing voor een chalet. De warmtepanelen hebben namelijk een laag vermogen waardoor de piekbelasting beperkt blijft. Dit kan gunstig zijn wanneer er een minder grote aansluiting aanwezig is. Ook zijn onze warmtepanelen snel en eenvoudig te installeren tijdens de prefab bouw van het chalet of op locatie. Daarnaast kan de verwarmingsoplossing ook vanuit een centraal punt op een vakantiepark bediend worden. Hiermee is het mogelijk om bepaalde temperatuur setpoints in te programmeren en op basis van een boekingssysteem het systeem aan of uit te zetten. Hiermee garandeer je dat de gebruikers er comfortabel warm erbij zitten en dat je geen onnodige energie verbruikt.

Hoe wordt infrarood verwarming berekend?

Iedere woning en iedere ruimte is anders. Daarom maken wij altijd een berekening op maat om te bepalen hoeveel wattage en welk type warmtepanelen er nodig zijn om iedere ruimte in huis comfortabel te verwarmen.

Infrarood verwarming aan muur plaatsen?

Wij plaatsen onze warmtepanelen aan het plafond, niet aan de muur. Dat doen we om de volgende redenen:

  1. Het stralingsbereik van onze warmtepanelen is 3,5 meter. Vaak is de afstand van wand tot wand langer dan 3,5 meter. Dit betekent dat de straling niet de wand aan de andere kant raakt en daardoor de ruimte niet efficiënt kan verwarmen.
  2. Het is vaak niet mogelijk om de warmtepanelen aan de wand te plaatsen op de plek waar ze zouden moeten. Zo mogen de warmtepanelen niet direct tegenover een raam geplaatst worden omdat dit een slechte warmteopname heeft. Ook een tv of kast staat vaak tegen de wand waardoor er geen ruimte meer is voor een warmtepaneel.
  3. Een warmtepaneel aan de wand plaatsen is minder efficiënt omdat deze meer convectie opwekt dan wanneer deze aan het plafond geplaatst wordt.
Infrarood verwarming als hoofdverwarming?

Het infrarood verwarmingssysteem van greeniuz is ontwikkeld als hoofdverwarmingssysteem. De warmtepanelen zijn energiezuinig en met slimme aansturing kun je iedere ruimte apart verwarmen. Belangrijk is dat de panelen juist gepositioneerd worden in de ruimte om een optimaal stralingsbereik te creeeren. Wij adviseren jou hier graag in.

Infrarood verwarming vs convector?

Een elektrische radiator is voordelig in aanschaf, maar dat deze een hoge piekbelasting heeft en ook een hoog kWh-verbruik op jaarbasis als je het vergelijkt met ons infrarood verwarmingssysteem. Daarnaast creëer je met onze infrarood verwarmingssyteem een comfortabele en gelijkmatige temperatuur in de ruimte.

Kan je infrarood verwarming combineren met vloerverwarming?

Het is zeker mogelijk om onze infrarood warmtepanelen te combineren met vloerverwarming. Dit kan zelfs het gevoel van comfort versterken! Zeker wanneer de vloerverwarming is aangesloten op een lage temperatuur warmtepompsysteem. Alles wat massa heeft in de ruimte wordt namelijk aangestraald en neemt de temperatuur op.

Infrarood verwarming of (elektrische) radiator?

Een elektrische radiator is voordelig in aanschaf. Maar door het hoge stroomverbruik is het niet geschikt als hoofdverwarming voor woningen.

Infrarood verwarming of warmtepomp?

Een warmtepomp ook goede oplossing als er lage temperatuur verwarming in de woning aanwezig is, zoals vloerverwarming. De woning moet voldoen aan best strenge isolatie normen om een warmtepomp te plaatsen. Bij veel woningen in Nederland Is dit onvoldoende. Infrarood verwarming kan in bestaande situaties makkelijker toegepast worden omdat deze manier van verwarmen niet afhankelijk is van het het bestaande afgiftesysteem. De warmtepanelen werken als losstaand systeem, waarbij bovendien geen jaarlijks onderhoud nodig is.

Infrarood verwarming of airco?

Een airco is gemaakt om een ruimte te koelen. Wanneer je het kouder willen hebben dan voelt het prettig aan als er koude lucht verplaatst wordt. Wanneer je het comfortabel warm wil hebben dan is het juist prettiger als er zo min mogelijk lucht verplaatst wordt. Er ontstaat op deze manier namelijk een constante temperatuur in de ruimte zonder veel verschil in luchttemperatuur. Bij een airco is er sprake van veel temperatuur verschillen en veel luchtverplaatsingen waardoor er een oncomfortabel binnenklimaat ontstaat.

Is infrarood verwarming rendabel?

De aanschafkosten van het infrarood verwarmingssysteem zijn laag ten opzichte van iedere andere duurzame verwarmingsoplossing. Het energieverbruik is afhankelijk van jouw type woning, gezinssamenstelling en comfortbeleving. Dit bepaal je helemaal zelf. Benieuwd of jouw woning geschikt is? Plan dan hier een gratis adviesgesprek in.

Is infrarood verwarming gevaarlijk?

Nee, infrarood verwarming is niet schadelijk voor je gezondheid. Het type straling (lange golf infrarode straling) dat uit ons warmtepaneel komt dringt het huidweefsel niet binnen. Lees er hier meer over.

Is infrarood verwarming duur?

De aanschafkosten van het infrarood verwarmingssysteem van greeniuz zijn laag ten opzichte van iedere andere duurzame verwarmingsoplossing. Benieuwd wat de kosten voor jou zijn? Check op onze website of jouw woning geschikt is en ontvang een prijsindicatie.

Is infrarood verwarming zuinig?

Het infrarood verwarmingssysteem van greeniuz is ontwikkeld als energiezuinig hoofdverwarmingssysteem. Zo is het kWh verbruik van een appartement zo’n 3500 kWh en van een tussenwoning rond de 4000 kWh. Wat dit voor jouw energierekening betekent is afhankelijk van de prijsafspraken per kWh met jouw energieleverancier.

Garantie

Hoeveel jaar heb ik garantie op het greeniuz home heating system?

Op het infrarood paneel geven wij 10 jaar garantie en op de domotica onderdelen 2 jaar. 

Is er onderhoud nodig op het greeniuz home heating system?

Nee, er is geen onderhoud nodig op de warmtepanelen. Onze warmtepanelen zijn geheel onderhoudsvrij. Greeniuz verleent 10 jaar fabrieksgarantie op het verwarmingselement en 2 jaar op de slimme thermostaat.

Levering & installatie

Hoe snel is de levering van greeniuz infrarood warmtepanelen?

Na aanvaarding heb je de greeniuz warmtepanelen binnen 5 werkdagen in huis. 

Is het noodzakelijk mijn elektrische installatie aan te passen wanneer ik het greeniuz home heating system installeer?

Als je kiest voor het greeniuz home heating system zijn er hoogstwaarschijnlijk geen aanpassingen nodig op de elektrische installatie. Dit heeft te maken met de lage wattage van onze warmtepanelen. Hierdoor kunnen we jouw woning binnen 1 dag transformeren, zonder verdere aanpassingen aan je woning te doen. 

Ruimte

Is infrarood verwarming geschikt voor een werkplaats?

Indien er een bepaalde mate van isolatie aanwezig is in de werkruimte, dan is dit mogelijk om deze te verwarmen met ons infrarood verwarmingssysteem. Let er wel op dat het plafond hoogte niet hoger mag zijn dan 3,5 meter in verband met het stralingsbereik van de warmtepanelen. Een een hoger plafond wordt deze niet aangestraald door de panelen en zal de ruimte niet opwarmen.

Infrarood verwarming voor serre?

Infrarood verwarming werkt door middel van straling. Alles wat massa heeft in de ruimte wordt opgewarmd en geeft deze warmte langzaam weer af aan de lucht. Een serre bevat veel glas en van glas weten we dat het een matig tot slechte isolatiewaarde heeft. Warmte wordt niet goed gehouden. Een serre is dan ook niet geschikt om te verwarmen met het greeniuz infrarood verrwarmingsysteem. Wel zijn er genoeg andere verwarmingsoplossingen in de markt beschikbaar die een serre wel kunnen verwarmen. Let er hierbij op dat het wattage hoog is en je direct wordt aangestraald.

Infrarood verwarming voor badkamer?

Infrarood verwarming is bij uitstek geschikt voor het verwarmen van de badkamer. Je bespaart ruimte, want het warmtepaneel plaats je eenvoudig aan het plafond. Bovendien krijg je geen last van schimmel of vochtvlekken, omdat er geen sprake is van luchtverwarming.

we schakelen over naar zakelijke content...