Elektrische warmtepanelen

Bij greeniuz geloven we in duurzame en efficiënte oplossingen voor het verwarmen van jouw woning of bedrijf. Elektrische warmtepanelen bieden een moderne en milieuvriendelijke manier om warmte te genereren zonder afhankelijk te zijn van traditionele verwarmingssystemen zoals een radiator. Ontdek waarom steeds meer mensen kiezen voor elektrische warmtepanelen en leer hoe je ze optimaal kunt benutten voor een comfortabel binnenklimaat.

Je huis duurzaam verwarmen met infrarood panelen

Waarom kies je voor elektrische warmtepanelen?

Elektrische warmtepanelen zijn de ideale keuze voor duurzame verwarming. Hier zijn enkele redenen waarom steeds meer mensen overstappen naar infrarood:

  • Milieuvriendelijk: elektrische warmtepanelen gebruiken geen fossiele brandstoffen en produceren geen schadelijke emissies.
  • Energie-efficiënt: deze panelen zetten elektriciteit direct om in warmte, waardoor er minimale energie verspild wordt. Dit resulteert in lagere energiekosten en een hogere efficiëntie in vergelijking met traditionele verwarmingsoplossingen.
  • Comfortabele warmte: elektrische warmtepanelen verwarmen niet de lucht in de ruimte, maar de objecten en mensen rechtstreeks. Dit creëert gelijkmatige en aangename warmte, vergelijkbaar met de straling van de zon.
  • Eenvoudige installatie: de panelen zijn eenvoudig te installeren en vereisen geen ingrijpende aanpassingen aan het interieur van jouw woning of bedrijf.
Infraroodverwarming plafond gerealiseerd in een woonkamer in Best

Hoe werkt een elektrisch warmtepaneel?

Elektrische warmtepanelen werken op basis van infraroodstraling, vergelijkbaar met hoe de zon de aarde verwarmt. De warmtepanelen zijn uitgerust met een verwarmingselement dat elektriciteit omzet in stralingswarmte. Deze onzichtbare straling verwarmt direct de objecten en mensen in de ruimte, waardoor er geen energie verloren gaat aan het direct opwarmen van de lucht.

elektrische warmtepanelen in een keuken

Soorten elektrische warmtepanelen

We bieden een geavanceerd en innovatief elektrisch warmtepaneel met een keramische voorplaat. Onze keramische warmtepanelen zijn speciaal ontworpen om jouw ruimtes efficiënt, comfortabel en duurzaam te verwarmen.

Keramische warmtepanelen

Onze keramische warmtepanelen zijn met precisie ontworpen om een maximale hoeveelheid lange golf infraroodstraling op te wekken. Hoewel deze straling niet zichtbaar is, kun je het je voorstellen als kleine stuiterballetjes die uit het paneel schieten.Deze stuterballetjes dragen een beetje energie bij zich en wanneer ze iets raken, wordt deze energie omgezet in warmte. Door de panelen op de juiste plaat te positioneren, kunnen de stuiterballetjes de gehele ruimte doordringen en alles wat zich daarin bevindt raken.

Hierdoor worden niet alleen de muren, vloer en objecten in de ruimte geleidelijk opgewarmd, maar indirect ook de lucht. Dit zorgt voor een zeer gelijkmatige luchttemperatuur in de ruimte. Een bijkomend voordeel is dat je zelf ook wordt opgewarmd door de lange infrarode straling. Dit resulteert in een comfortabel en behaaglijk gevoel, vergelijkbaar met de warmte van de zon op een zonnige dag.

De plaatsing van elektrische warmtepanelen

De juiste plaatsing van de panelen speelt een cruciale rol bij het creëren van een comfortabel en efficiënt verwarmd binnenklimaat. De greeniuz warmtepanelen hebben een stralingsbereik van 160 graden en stralen ongeveer 3,5 meter om zich heen. Om dit optimaal te benutten is het plafond bij uitstek de beste plek om een paneel te installeren. Daarnaast bespaar je met het plaatsen aan het plafond direct aanzienlijk veel ruimte in huis of op kantoor.

Stap nu over op infrarood verwarming

Wil je genieten van comfortabele warmte zonder aardgas en een positieve bijdrage leveren aan het milieu? Stap nu over naar elektrische warmtepanelen van greeniuz en ervaar de voordelen van duurzame en efficiënte verwarming.

Gratis adviesgesprek
Klanten
beoordelen
ons met een
9.9
we schakelen over naar zakelijke content...