Elektrische warmtepanelen

Verwarm je huis met elektrische warmtepanelen. Greeniuz heeft een revolutionaire techniek ontwikkeld op het gebied van infraroodverwarming. Dit zorgt ervoor dat onze plafondpanelen comfortabelere warmte leveren en minder stroom verbruiken. Dit laatste maakt onze infrarood verwarmingspanelen vele malen zuiniger dan de traditionele CV-ketel. Zeker nu de gasprijzen stijgen zien we het verschil tussen verwarmen op gas en elektriciteit steeds groter worden.

Waarom warmtepanelen in huis?

Om het milieu te redden is duurzaamheid belangrijker dan ooit. Waar de een zich afvraagt “Hoe lang kan ik nog koken en stoken op gas?”, moeten we het nog altijd samen doen. Toch zijn we in Nederland al goed op weg! Per 2050 gaat Nederland namelijk compleet van het gas af. Uiteraard duurt het nog even voor het zover is… Wil jij al eerder gasloos verwarmen? Met elektrische warmtepanelen kun jij nu al een stap maken in de goede richting.

Infrarood zakelijk

Soorten elektrische warmtepanelen

Er zijn verschillende soorten elektrische verwarmingspanelen voor in huis. Zo kun je denken aan standaard opties zoals metalen- en glazen infrarood panelen. Het voordeel van metalen- en glazen infrarood panelen is dat deze direct warm zijn en snel en voor een korte periode warmte geven. Het nadeel hiervan is dat deze ook weer erg snel afkoelen, waardoor het fijne warme gevoel meteen weer weg is. Bovendien zijn deze panelen enkel ontwikkeld als directe aanstralers. Als je eronder zit is het lekker warm, wanneer je onder het paneel vandaan loopt voel je geen warmte meer.

Keramische warmtepanelen

Bij greeniuz leveren en monteren wij enkel keramische infrarood panelen. Deze panelen warmen trager op, maar houden vervolgens ook veel langer de warmte vast in het keramiek. Hierdoor wordt er langer straling afgegeven en blijft de warmte in de ruimte constant. Dit langere na-effect zorgt ervoor dat het klimaat in huis stabiel blijft en de warmte niet opeens verdwijnt. Bovendien zijn onze warmtepanelen zo ontwikkeld dat je niet alleen warmte voelt als je er direct onder staat, maar juist zodanig dat ze de luchttemperatuur in de hele ruimte verhogen.

Infrarood als bijverwarming

De meeste mensen kennen infrarood als bijverwarming; met één druk op de knop heb je direct warmte ter beschikking. Echter, wanneer je deze verwarming uitzet of er onder vandaan loopt, is het ook direct weer koud. Dit aan-uit mechanisme is natuurlijk ideaal als bijverwarming. Bij greeniuz leveren wij warmtepanelen als elektrisch hoofdverwarmingssysteem.

Verwarmingspanelen als hoofdverwarming?

Bij greeniuz leveren wij een verwarmingssysteem waarmee je je huis gasloos kunt verwarmen. Met onze elektrische verwarmingspanelen kun je nu écht afstappen van de CV-ketel. Dit betekent dat je ook niet langer meer alleen kunt kiezen voor de installatie van een warmtepomp om gasloos te verwarmen. Of je een paar kamers wilt verwarmen of je gehele huis, met onze warmtepanelen is de keus aan jou.

Jouw directe voordeel

Elektrische warmtepanelen brengen de nodige voordelen met zich mee waardoor jij je huis duurzaam kunt verwarmen.

Energiezuinig
Lage aanschafkosten
Lange levensduur

Plaatsing warmtepanelen in huis

Waar plaats ik de elektrische verwarmingspanelen in huis? Voor het beste resultaat bevestigen wij panelen aan het plafond. Op deze manier werken zij het meest efficiënt om de ruimte om te warmen. Om deze reden leveren wij enkel plafondpanelen. De warmtepanelen werken al vanaf een matige isolatie van de ruimte. Uiteraard is ieder huis anders, daarom maken wij altijd een berekening op maat.

Infrarood paneelverwarming in een huiskamer

Stap nu over op
infrarood verwarming

Infrarood verwarming van greeniuz is dé totaaloplossing voor Nederland. Wij bouwen op korte termijn de verwarming van jouw huis om naar een duurzaam en milieuvriendelijk alternatief. En dat zonder te breken of slopen, met ons hang & heat systeem zit je altijd goed. Benieuwd naar de mogelijkheden voor warmtepanelen in huis? Neem dan gerust contact met ons op.

we schakelen over naar zakelijke content...