Infrarood verwarmingspaneel

Een infrarood verwarmingspaneel is het duurzame, energiezuinige alternatief voor een CV-ketel of warmtepomp. Wil je je huis elektrisch verwarmen? Heb je dan al eens gedacht aan infrarood verwarming? Met infrarood verwarming ben je klaar voor de toekomst!

infrarood verwarmingspaneel - woning duurzaam verwarmen

Hoe werkt infrarood verwarming?

Voordat we verder kijken naar de mogelijke toepassingen van infrarood verwarmingspanelen staan we kort stil bij wat infrarood verwarming inhoudt. Verwarmingssystemen hebben de afgelopen jaren vele ontwikkelingen doorgemaakt. Het was een lange reis van de houtkachel tot de centrale (gas)verwarming, dus laten we ons focussen op een van de laatste ontwikkelingen. Infrarood verwarming is het verwarmen door middel van infraroodstraling. De straling verhoogt de temperatuur van alle in de ruimte aanwezige massa. Zo wordt de straling bijvoorbeeld door de tafel, de vloer en de wanden opgenomen en omgezet in warmte. Op hun beurt geven zij weer warmte af aan de ruimte en zo ontstaat er een gelijkmatige luchttemperatuur.

De voordelen van infrarood paneel verwarming

Infrarood paneel verwarming brengt vele voordelen met zich mee. Hierboven hebben we kort uitgelegd hoe het verwarmen door middel van infrarode straling werkt. Benieuwd naar wat infrarood paneelverwarming voor jou kan betekenen? Om je een goed beeld te geven sommen we hier de voordelen voor je op.

Comfortabele warmte

In tegenstelling tot warmte van een radiator wordt de ruimte gelijkmatig verwarmd, via de objecten die in de ruimte aanwezig zijn.

Energiezuinig

Met de infrarood warmtepanelen van greeniuz kun je aanzienlijk besparen op je energiekosten. Het zijn de meest energiezuinige warmtepanelen verkrijgbaar op de huidige markt.

Lage aanschafkosten

Het verduurzamen van je woning, of kantoor, klinkt als een dure investering. Gelukkig blijven bij greeniuz de aanschafkosten laag, zodat het duurzaam verwarmen nog aantrekkelijker wordt.

Lange levensduur

Door het gebruik van hoogwaardige materialen gaan onze warmtepanelen lang mee. Hierom geven wij een garantie van tien jaar.

Gezond leefklimaat

De verwarming met infrarood verwarmingspanelen is zonder luchtstroom, dus bacteriën en schimmels hebben geen fijne voedingsbodem. Dit is bij traditionele verwarming wel het geval.

Altijd een oplossing

De formaten waarin infrarood verwarmingspanelen te verkrijgen zijn variëren. Hierdoor kent infrarood verwarming vele toepassingen en is het in te zetten in zowat elke ruimte.

infrarood verwarmingspaneel

De nadelen van infrarood paneel verwarming

Voordat je een keuze maakt is het goed de voordelen, maar ook de nadelen te bekijken. Infrarood paneel verwarming biedt een toekomstbestendige oplossing voor duurzame verwarming. Dat neemt niet weg dat er factoren zijn die meespelen en waar rekening mee gehouden dient te worden om het volledig tot zijn recht te laten komen. We sommen ze hieronder voor je op.

De juiste afmeting en positionering

Infrarood verwarmingspanelen geven gericht warmte af. Om deze reden is het belangrijk dat de infrarood panelen goed gepositioneerd worden, de juiste afmeting en het juiste wattage hebben. Het zou lastig zijn als je zelf zou moeten bepalen wat voor jouw situatie het beste is. Het is dus gelukkig niet echt een nadeel, want wij helpen je hierbij!

Bij greeniuz maken we voor iedere ruimte een warmteverliesberekening. Onze experts bepalen het benodigde wattage aan de hand van deze berekening en nemen dit mee in het kiezen van het juiste verwarmingspaneel of panelen. De keuze voor een bepaald paneel of panelen is dus afhankelijk van hoeveel watt er nodig is om de ruimte warm te krijgen.

Energiebesparing is mogelijk in bepaalde gevallen

Goed dat je een stap wil doen met het verduurzamen van je woning. Wil je het optimale rendement uit je infrarood verwarmingspanelen halen? Dan is het aan te raden de panelen slim aan te sturen. Als de verwarmingspanelen gecombineerd worden met een thermostaat en/of een aanwezigheidssensor wordt het grootste rendement gewaarborgd.

Het wegwerken van elektriciteitsdraden

Het is goed stil te staan bij de elektriciteitskabels die komen kijken bij het aansluiten van een infrarood verwarmingspaneel. De panelen zelf zijn zo vormgegeven dat zij opgaan in het interieur, dus voor een nette afwerking dienen de kabels weggewerkt te worden.

Infrarood verwarming badkamer

De badkamer is uitermate geschikt om te verwarmen met een infrarood warmtepaneel. Het is een ruimte die vaak kort wordt gebruikt, maar waar het zeer wenselijk is dat de ruimte comfortabel verwarmd is. Het voordeel van infrarood verwarming is dat het niet de lucht, maar massa opwarmt. Dit zorgt voor een aangename warmte. Omdat door het verwarmen met infrarood de schil van de ruimte opwarmt wordt de warmte langer vastgehouden. Er ontstaat een constante luchttemperatuur. Anders dan met een traditionele radiator waarmee enkel de lucht wordt verwarmd. De warmte hier vervliegt zodra er een deur opengaat en de verwarming springt weer aan. Met infraroodverwarming ga je zuiniger om met je energie.

infrarood verwarmingspaneel - badkamer
infrarood verwarmingspaneel

Inspiratie

Ben je na het lezen over het duurzaam verwarmen met infrarood verwarmingspanelen nieuwsgierig geworden? Bekijk dan enkele voorbeelden van realisaties om een nóg beter beeld te krijgen van de mogelijkheden van infrarood verwarming.