7 mei 2020

Ontwikkeling voorspellend comfort- en energiemodel infrarood panelen

Samen met de Technische Universiteit Eindhoven, Jheronimus Academy of Data Science (JADS) en O-Nexus gaan we onderzoek doen naar het realiseren van een gewenst comfortniveau dat bereikt kan worden met een infrarood paneel. Het doel van dit project, genaamd HERSCHEL, is het ontwikkelen van een voorspellend comfort- en energiemodel voor infraroodpanelen.

Hiermee kan vervolgens een efficiënt comfortniveau in woningen behaald worden en aantoonbaar gemaakt worden dat verwarmen met infrarood een duurzaam en betaalbaar alternatief kan zijn ten opzichte van traditionele en nieuwere verwarmingsoplossingen. De huidige EPC en toekomstige BENG wetgeving zijn namelijk nog onvoldoende afgestemd op deze techniek.

Met dit project wordt een bijdrage geleverd aan de doelstelling van de Nederlandse overheid om ‘van het gas af’ te gaan en biedt mogelijkheden om ook alternatieve oplossingen voor het verwarmen van woningen te kunnen presenteren op basis van het klimaatakkoord. Het project wordt uitgevoerd met Topsector Energiesubsidie van het Ministerie van Economische Zaken (RVO).

Lees hier het hele nieuwsbericht.

 

we schakelen over naar zakelijke content...