12 maart 2020

Energiezuinig en comfortabel verwarmen met infrarood

Samen met de TU Eindhoven, de Jheronimus Academy of Data Science en O’Nexus gaan we vanuit het project HERSCHEL starten met het aantoonbaar maken dat verwarmen met infrarood een duurzaam en betaalbaar alternatief kan zijn ten opzichte van een warmtepomp. Om meetgegevens te kunnen valideren is in Valkenswaard een testopstelling ingericht om bruikbare data te gaan  verzamelen. 

Het doel van dit project is het ontwikkelen van een voorspellend comfort- en energiemodel waarmee een efficiënt comfortniveau in woningen behaald kan worden. Dit gaan we doen door in combinatie met intelligente sturing de woning comfortabel en energiezuinig te verwarmen met onze warmtepanelen. Daarnaast gaan we het energieverbruik van de woning monitoren.

Met dit project leveren we een bijdrage aan de doelstelling van de Nederlandse overheid om in 2021 30.000 tot 50.000 woningen van het gas af te krijgen door middel van een oplossing met de laagste Total Cost of Ownership (TCO) voor de eindgebruikers. Hierbij wordt tevens rekening gehouden met ventilatie (en/of tocht) van de woning.

 

we schakelen over naar zakelijke content...