14 juni 2022, Eindhoven

Normering Infrarood Panelen

In de markt zijn verschillende aanbieders van infrarood verwarmingspanelen te vinden. Maar, mag elk elektrisch verwarmingssysteem met een stekker zich ‘infrarood warmtepaneel’ noemen? Wat is het verschil tussen al deze warmtepanelen? En hoe weet je zeker dat je een hoogwaardig product koopt? Inmiddels is er goed nieuws, ook voor greeniuz!

In 2021 is de norm NEN-EN-IEC 60675-3 gepubliceerd. Hierin zijn geavanceerde meet- en regeltechnieken opgenomen ten aanzien van comfortbeleving, energieprestaties en stralingsrendement waarop infrarood panelen beoordeeld dienen te worden. Aan de hand van de nieuwe norm heeft Peutz – een onafhankelijke organisatie welke Europees breed normen kwalificeert – onze panelen getoetst. En succesvol, want onze panelen zijn nu officieel gecertificeerd!

Deze normering is een stap vooruit in de ontwikkeling van kwalitatieve, innovatieve oplossingen om het aardgasverbruik in de bestaande bouw te reduceren. Benieuwd naar de prestaties van onze panelen? Neem dan contact op.

 

Tags
Auteur
LiNC Development
we schakelen over naar zakelijke content...