23 februari 2022

greeniuz maakt woningen warm zonder gas en gaat samenwerking aan met Koolen Industries

De Nederlandse infrarood verwarmingsproducent greeniuz, gevestigd in de Brainport regio Eindhoven heeft een partner gevonden in Koolen Industries. Koolen Industries, dat staat voor schone energie voor iedereen, investeert in greeniuz om Nederlandse woningen sneller van het gas af te krijgen. 

Koolen Industries: Schone energie voor iedereen

Kees Koolen, CEO van Koolen Industries: “Greeniuz past goed in onze portfolio van Nederlandse cleantech bedrijven. We moeten stoppen met het verbranden van fossiele brandstoffen om in onze energiebehoeften te voorzien. Met de oplossing van greeniuz komt gasloos verwarmen voor veel mensen binnen handbereik. In combinatie met opwek van schone energie met bijvoorbeeld zonlicht helpt dit om de transitie naar schone energie voor iedereen te versnellen.” Eigenaren van greeniuz, Dirk Bellemakers en Pieter Lapré, hebben al meer dan 1000 projecten waaronder voornamelijk woningen en kantoren voorzien van hun infrarood panelen om deze compleet gasloos te verwarmen. Quote Dirk en Pieter: “In 2030 moeten anderhalf miljoen woningen in Nederland van het gas af. De grootste uitdaging voor deze energietransitie is het transformeren van de gas verwarmde bestaande bouw naar een gasloos verwarmde omgeving. Onze hoofdverwarmingssysteem is een slim alternatief voor de reeds bestaande oplossingen.  De samenwerking met Koolen Industries geeft ons, mede dankzij de synergie tussen de verschillende bedrijven, de mogelijkheid om op te schalen en de energietransitie in Nederland te versnellen”.

Efficiënt verwarmen met infrarood

Om de energietransitie te versnellen heeft greeniuz een hoofdverwarmingssysteem ontwikkeld dat bestaat uit innovatieve infrarood warmtepanelen. Met steun van de Nederlandse Overheid vanuit RVO, TKI Urban Energy en TU Eindhoven heeft greeniuz aangetoond dat deze infrarood panelen een energiezuinige en comfortabele verwarmingsoplossing zijn om gehele woningen gasloos te verwarmen.

Lokale productie in Nederland

De productie van de panelen vindt plaats in een straal van twintig kilometer rondom Eindhoven, waar het hoofdkantoor zich bevindt. De huidige productiecapaciteit kan eenvoudig opgeschaald worden naar tienduizend panelen per week, waarmee duizenden woningen verduurzaamd kunnen worden

Razendsnel van het gas af

In één dag kan een woning met infraroodpanelen voorzien worden en hiermee gasloos en energiezuinig verwarmd. De impact voor de bewoners en bestaande situatie is hierbij minimaal. Het hoofdverwarmingssysteem heeft bovendien geen onderhoud nodig en de aanschafkosten zijn laag in vergelijking met andere gasloze verwarmingsoplossingen.

>>> press release Koolen Industries

we schakelen over naar zakelijke content...