11 juni 2024

Betere waardering voor infrarood verwarming in bouwvoorschriften

Op 5 juni jl. presenteerde Greeniuz, samen met een coalitie van marktpartijen en brancheverenigingen, een oproep tot verbeterde waardering van infraroodverwarming in de bouwregels tijdens een kennisbijeenkomst georganiseerd door Techniek Nederland. Installatie.nl publiceerde hierover een artikel.

Oproep tot verandering in bouwregelgeving

De deelnemende partijen pleiten voor een aanpassing van de bouwregelgeving. Deze aanpassingen zouden een eerlijkere waardering van infraroodverwarming mogelijk maken, gebaseerd op haar energie-efficiëntie en de reële voordelen die het biedt. De coalitie benadrukt dat infraroodverwarming vaak zuiniger is in het energieverbruik dan conventionele systemen. Greeniuz is trots dat deze duurzame verwarmingsoplossing nu de aandacht krijgt die het verdient.

Infrarood verwarming: een efficiëntere keuze

Greeniuz zet zich in voor duurzame verwarmingsoplossingen. Infraroodverwarming werkt op basis van stralingswarmte, wat efficiënter is dan traditionele convectiewarmte. Het artikel benadrukt dat infraroodverwarming niet gelijkgesteld zou moeten worden aan elektrische convectiekachels, zoals momenteel het geval is in de bouwregelgeving.

Praktijkervaringen onderstrepen voordelen

Praktijkmetingen door Greeniuz tonen aan dat woningen met infraroodverwarming aanzienlijk minder energie verbruiken. Dit kan gunstig zijn voor zowel woningcorporaties als bewoners, mits de regelgeving hierop wordt aangepast. In verschillende pilotprojecten is aangetoond dat het energieverbruik aanzienlijk kan dalen, wat zowel kostenbesparend als milieuvriendelijk is. Een opvallend project betreft een wooncomplex waar door de inzet van infraroodpanelen een energiebesparing van 30% werd gerealiseerd. Dit soort projecten illustreren de potentie van infraroodverwarming als een duurzame en kostenefficiënte oplossing.

Lees het volledige artikel op Installatie.nl.

Tags
  • Nieuws
  • Wet- en regelgeving
Auteur
Avatar foto
Emmy Kruip Emmy is het vertrouwde aanspreekpunt voor veel van onze klanten. Met haar oog voor detail en gedrevenheid voor efficiëntie, zorgt ze ervoor dat de dagelijkse operationele activiteiten soepel verlopen. En dankzij haar passie voor communicatie, weet ze alledaagse vragen om te zetten in praktische en relevante content.
we schakelen over naar zakelijke content...